Care este cea mai INTELIGENTA metoda de COPIAT: ASA reusesc studentii sa triseze! VIDEO

StirilePROTV | acum 5 ani 10 luni
http://image.stirileprotv.ro/media/images/600x375/May2012/60580272.jpg
Embed:

Unele facultati au cumparat softuri prin care pot verifica daca un material este plagiat sau nu.

Dar si studentii care nu tin sa fie originali au devenit experti in materie de "copy-paste" si au aflat deja cum sa pacaleasca sistemul. Facultatea de Economie din Iasi a platit 70.000 de euro pentru programul care identifica rapid lucrarile plagiate. Softul compara textul cu lucrari inscrise la licenta in alti ani, cu site-uri care contin materiale de profil sau cu tratatele ori cartile care exista si pe internet.

Daca se dovedeste ca o lucrare nu este originala in proportie de peste 60%, atunci va fi respinsa. Curios este ca, dintr-o mie de lucrari de dizertatie la master, numai 11 s-au dovedit a fi plagiate. Optimistii cred ca, in sfirsit, studentii s-au pus cu burta pe carte. Pesimistii au alta explicatie: tinerii sunt cu un pas inaintea tehnicii.

Practic, isi verifica primii lucrarea prin programe similare pe care le gasesc pe internet. Si pacalesc calculatorul cu dictionarul de sinonime: schimba cate un cuvint pe ici, pe colo, pana le iese procentul de originalitate dorit.

Si la Timisoara, studentii fac fata cu brio acestei provocari. Alexandra este inscrisa la doctorat in economie, la Universitatea de Vest, si cu un simplu click, isi verifica autenticitatea lucrarii. Universitatea de Vest are si ea acest program, pentru care plateste doar taxele catre o firma din Ucraina ce detine licenta.

Teoretic, orice universitate care se respecta ar trebui sa aiba un astfel de soft. Furtul intelectual e greu de dovedit. Pe internet, o lucrare de licenta se vinde cu preturi intre 70 si 300 de euro, in functie de tema si de numarul de pagini.

Sursa foto: nche.gov.mt

Citeste mai multe despre: copiat, facultate, soft, plagiat, studenti,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri