Femeile frumoase ale cinematografului romanesc: Actritele din seria BD - Brigada Diverse! Ce nu stiai despre ele:

DeBarbati | acum 6 ani 1 luna
BD

Iti mai aduci aminte de B.D. în alertă, B.D. la munte şi la mare si B.D. intră în acţiune? DeBarbati.ro iti prezinta actritele care au jucat in aceste filme de mare succes.

Reka Nagy

Reka Nagy

Frumoasa actrita din "BD in alerta" a devenit cunoscuta dupa rolul profesoarei din Pistruiatul. Reka Nagy a devenit astfel una dintre cele mai cu­nos­cute actrite din fostul bloc comunist. A trait la Budapesta si a mai jucat în "Cantecele marii" si "Dragostea începe vineri".

Ioana Dragan

Ioana Dragan a devenit celebra dupa rolul din seria BD. Ioana a fost fiica lui Sendrea din "Razboiul domnitelor", taranca Anita din "Neamul Soimarestilor" si a mai jucat in "Bratele Afroditei" sau "Saltimbacii". Ioana Dragan a fost considerata una dintre frumusetile generatiei sale. Cartile postale cu imaginea ei au fost colectionate de tineri din toata Europa de Est.

Cezara Dafinescu

Cezara Dafinescu, una dintre cele mai frumoase aparitii ale teatrului romanesc, a jucat in zeci de spectacole pe scena Teatrului National dar si in filme. Frumoasa teatrului romanesc, asa cum i se spune, a fost casatorita timp de 23 de ani cu actorul George Motoi. Actrita s-a indragostit iremediabil de Gelu Fornea, cel de-al doilea sot, care s-a stins subit in urma unui accident moto.

Vasilica Tastaman

Vasilica Tastaman s-a numarat in 1961 printre fondatorii Teatrului de Comedie, a jucat la teatrele Giulesti si Bulandra.
Printre filmele in care a jucat: "Aproape de soare", "Castelanii", "Maiorul si moartea", "B.D. in alerta", "Veronica".  A fost casatorita cu fotbalistul si antrenorul Emerich Ienei. A plecat in Suedia, impreuna cu fiul sau, in 1981 si s-a intors dupa douazeci de ani.

Carmen Maria Strujac

Carmen Maria Strujac s-a nascut in 1949 in Bucuresti. A absolvit “Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ’I. L. Caragiale’“ din Bucuresti in anul 1970. A jucat la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” din Galati, a facut mai multe filme, dar in 1980 a parasit tara plecand in Italia. Fiica ei este cantareata de opera Alexandra Coman.

Elena Caragiu

Elena Caragiu este a doua sotie a lui Toma Caragiu, cu care s-a maritat in 1964. Dupa moartea lui Toma Caragiu, in 1978 Elena Caragiu a emigrat în Statele Unite ale Americii unde a trait sub numele de Helen Cara-Chester. In 2009 s-a reintors în Romania cu intentia de a deschide o casa memoriala a lui Toma Caragiu si a fost obligata sa plateasca despagubiri Mariei Caragiu fiica adoptata a lui Toma Caragiu.

Citeste mai multe despre: B.D. in alerta,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate