Andrei si Sergiu vorbesc despre fenomenul stand-up comedy in Romania: Uite unde poti sa-i vezi:

voyo.ro | acum 5 ani 5 luni
andrei si sergiu

De unde li se trage, cum se simt pe scena si care este cel mai receptiv public din Romania: Andrei si Sergiu raspund la cateba intrebari mai jos: 

Pe Andrei si Sergiu poti sa-i vezi aici, pe Voyo.ro

De unde a venit pasiunea pentru Stand-Up?

Andrei: Pasiunea pentru stand-up a venit treptat. După ce am văzut niște filmulețe pe net cu acest gen de umor, am mai căutat și mi-a plăcut foarte mult. Așa că, în anul 1 de facultate, m-am dus la o preselecție pentru o trupă de umor din Cluj pentru că am vrut să văd dacă pot face oamenii să râdă la texte scrise de mine. Și am putut. Și nu ma-m mai oprit de atunci.

Sergiu: La mine chiar a fost întâi pasiunea pentru scris, cu scena m-am obișnuit destul de greu. M-am apucat acum vreo 8 ani când aveam foarte mult timp liber și mă gândeam la tot felul de prostii, situații și jocuri de cuvinte care apoi au devenit glume. În continuare pasiunea mea este scrisul, dar din păcate nu o mai fac la fel de des ca la început. Și nici nu mai scriu la fel de des.

Cum v-ati simtit la primul spectacol? Emotii?

Andrei: La mine a fost oribil la primul spectacol. Se tăiase lumina cam o oră în clubul respectiv și, cât s-a stat pe întuneric, oamenii din public s-au îmbătat. Și nu mă asculta nimeni, la un moment dat am fost huiduit, au început să cânte ”Lasă-ne, lasă-ne” la unison. Dar uite că nu i-am lăsat nici până în ziua de azi.

Sergiu: Primul meu spectacol a fost foarte mișto. Am primit aplauze și râsete. Cred că dacă nu ar fi fost așa nu ar mai fi existat un al doilea spectacol. Și mi-a plăcut că la un moment dat ne-am apucat toți să-i strigăm unuia "Lasă-ne! Lasă-ne!". A fost amuzant.

In afara de Bucuresti, in ce alte orase ati mai avut spectacole?

Andrei: Da. În toate orașele mari din țară și în majoritatea celor medii. Și în unele mici, cum ar fi Târgu Lăpuș, Gura Humorului sau Huși. Experiențe interesante.

Sergiu: La mine mai e și Călărași în lista orașelor cu experiențe mai mult decât interesante. O să vedeți în show-ul de pe Voyo exact de ce.

E vreo diferenta in ceea ce priveste publicul? Sunt oamenii mai receptivi la stand-up in anumite zone ale tarii?

Andrei: Din punctul meu de vedere, da. Mi se pare că în Ardeal avem cele mai mișto reacții, ies cele mai bune spectacole. Și în Moldova e ok. În unele orașe. În Oltenia nu prea am fost atât de mult, iar în Capitală depinde foarte mult de locație.

Sergiu: Da, perfect de acord cu Andrei, cu mențiunea că peste tot sunt excepții, atât bune cât și rele.

Cum va vine inspiratia? Aveti metode speciale?

Andrei: Da. Eu mai întâi fac un amestec de ierburi, apoi beau un ou crud, după care sacrific o oaie și fac un foc. Iar fumul se înalță în văzduh și îmi scrie o glumă. Glumesc, nu e nicio metodă specială, e doar un simț al observației mai acut, să zicem.

Sergiu: Cel puțin în ceea ce privește scrisul pentru stand-up mi-am dezvoltat ceva unelte astfel încât să nu stau să aștept inspirația. Nu-s un secret. Se găsesc în multe cărți de specialitate.

Cat de des va recunoaste cineva pe strada?

Andrei: În ultimul timp din ce în ce mai des, dar oamenii nu prea vin la tine să-ți spună. Doar se uită într-un anumit fel. De multe ori se uită tot felul de băieți dubioși la mine și nu-mi dau seama dacă m-au recunoscut sau vor să mă bată.

Sergiu: Mie mi se pare că fetele vor să mă bată.

Unele dintre glumele din spectacole ataca anumite categorii de persoane. Care a fost cea mai dura reactie negativa pe care a avut-o cineva din public?

Andrei: Nu știu dacă cea mai dură, dar cu siguranță asta a fost cea mai stupidă reacție pe care am primit-o vreodată: am avut un spectacol acum vreo doi ani și am urcat pe scenă și am zis ”Bună seara, eu sunt Andrei. Pentru început, aș vrea să rog oamenii care au mai fost vreodată la un show de stand-up, să aplaude”. Și în clipa aia, un tip mi-a zis: ”Eu am mai fost, dar la stand-up-uri mult mai bune decât ăsta”. Și eu tot ce spusesem până atunci a fost ”bună seara”. Nu am înțeles nici până în ziua de azi ce a văzut diferit la alte spectacole de genul ăsta la prima propoziție rostită de comediant pe scenă.

Sergiu: Am avut tot felul de comentarii, foarte puține memorabile. Că dacă erau memorabile erau ei pe scenă.

Citeste mai multe despre: voyo, interviu, stand up comedy, andrei, sergiu, glume,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate