Matematicienii au aratat cu ajutorul calculelor cine e personajul principal din Game of Thrones

Esquire | acum 2 ani 10 luni
Matematicienii au aratat cu ajutorul calculelor cine e personajul principal din Game of Thrones

Daca esti fan al serialului Game of Thrones sau a seriei A Song of Ice and Fire, stii ca in universul creat de George R. R. Martin sunt multe personaje cu legaturi complicate între ele.

Astfel, ai fi tentat sa spui ca nu exista un personaj principal, ci doar multe personaje care schimba acest rol in functie de episod si sezon. La inceput, povestea se invarte in jurul familiei start, a lui Ned, iar mai apoi a copiiilor acestuia. Insa la fel de importanti devin apoi pe parcurs Tyrion Lanniester, ba chiar si Cercei, dar si Daenerys Targaryen.

Pentru a stabili cine este cu adevarat personaujul central, niste matematicieni s-au folosit de stiinta.

Acestia au calculat numarul momentelor cruciale in care apare fiecare personaj, precum si conexiunile pe care acela le are cu celelalte personaje.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Andrew J. Beveridge si Jie Shan de la Macalaster College din Minnesota au folosit a treia carte a seriei, A Storm of Swords, pentru a vedea care sunt personajele care apar cel mai des, si, de asemenea, pentru a stabili cat de stransa e relatia dintre ele. In final, a rezultat reteaua de mai jos. Expertii au folosit si PageRank, un algoritm folosit de Google in motorul de cautare, pentru a stabili cat de important e fiecare personaj in functie de asociatii lui, noteaza Science Alert.

Al doilea loc i-a fost acordat lui Jon Snow, care a fost, de asemenea, singurul care l-a batut pe Tyrion la capitolul influenta. Al treilea personaj influent a fost Sansa Stark, iar surpriza cea mai mare a fost in cazul ei, pentru ca adesea a fost veriga slaba in situatiile-limita. Daenerys nu a primit un punctaj chiar mare in A Storm of Swords, din cauza izolarii ei fizice in Essos. Totusi, a devenit mult mai importanta in urmatoarele carti.

Matematicienii au aratat cu ajutorul calculelor cine e personajul principal din Game of Thrones

Citeste mai multe despre: Game of Thrones, Urzeala Tronurilor, George R.R. Martin,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate