Albumul Nevermind, al celor de la Nirvana, a implinit 25 de ani. Cum arata acum copilul de pe coperta

DeBarbati | acum 2 ani 6 luni
Albumul Nevermind, al celor de la Nirvana, a implinit 25 de ani. Cum arata acum copilul de pe coperta

Nirvana a marcat numeroase generatii. In urma cu 25 de ani, trupa care ii avea in componenta pe Kurt Cobain, Dave Grohl si Krist Novoselic lua cu asalt industria muzicii si dadea nastere unui nou stil.

Bleach, Nevermind si In Utero, lansate la cate 2 ani distanta, sunt albumele cate au marcat nu doar acea generatie, insa si pe urmatoarele.

Fanii Nirvana aniverseaza in acest weekend 25 de ani de la lansarea celui de-al doilea album - Nevermind, pe care s-a aflat si faimoasa Smells Like Teen Spirit, dar si Come as You Are ori Lithium.

Albumul Nevermind a ramas in memoria multora si pentru coperta sa inedita, cu un copil scufundat in apa. De altfel, aceasta este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai recognoscibile coperte de album din istorie.

La 25 de ani distanta, un fotograf a refacut imaginea avandu-l in prim plan pe acelasi "copil" - acum un adult cu tatuaje pe brate si piept.

"De obicei, cand ma prezint, spun ca sunt pustiul de pe coperta Nevermind, abia apoi imi spun numele", recunoaste Spencer Elden.

Spencer este fiul unui artist care se ocupa de efecte speciale la Hollywood, iar fotografia de la acea vreme a fost facuta intr-o piscina.

"Tatal meu a vrut sa-l ajute pe fotograf si asa a iesit fotografia. A castigat 200 de dolari", mai spune el.

Elden a studian si el artele la Art Center College of Design in Pasadena, California.

"Uneori mi se pare stupid sa vorbesc despre asta, pentru ca nu e ca si cum eu as fi avut vreun merit sau ceva. Nici macar nu stiam ce se intampla. E ca si cum m-am nascut cu acest lucru", mai spune el.

Nevermind s-a vandut in 30.000.000 de exemplare in toata lumea.

Citeste mai multe despre: Nirvana, Nevemind, Kurt Cobain, Dave Grohl, Krist Novoselic, Spencer Elden,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate