La 7 ani de cand a murit, Michael Jackson produce in continuare zeci de milioane de dolari anual. Topul celebritatilor care produc bani post-mortem

DeBarbati | acum 2 ani 3 luni
La 7 ani de cand a murit, Michael Jackson face in continuare 825 de milioane de dolari anual. Topul Forbes al celebritatilor care produc milioane post-mortem

Decedat in 2009, Michael Jackson face inca milioane. Post-mortem! Forbes a intocmit topul artistilor care produc milioane dupa ce au incetat din viata.

Potrivit Forbes, fostul "Rege al muzicii pop" a produs doar in 2016 suma de 825 milioane de dolari. O parte din suma a venit totusi din preluarea de catre Sony a drepturilor pe care MJ le detinea asupra muzicii celor de la Beatles.

In topul artistilor care produc bani post-mortem se mai afla David Bowie si Prince.

Michael Jackson a cumparat drepturile pentru muzica celor de la Beatles in 1984, in schimbul sumei de 47.5 milioane dolari. Acesta a vandut o parte catre Sony in 1995 pentru 115 milioane de dolari, iar acum familia a decis sa renunte si la cealalta jumatate. Pe langa aceasta afacere, muzica lui MJ continua sa faca insa milioane din vanzarea albumelor.

Pe de alta parte, creatorul faimosului personaj Snoopy, Charles Schulz, continua sa faca milioane chiar si la 16 ani dupa moarte. Familia detine inca licentele pentru creatiile sale.

Numele lui Elvis Presley aduce inca anual 27 de milioane de dolari din licente, in timp ce numele lui Prince figureaza in top cu 25 de milioane dolari. Bob Marley este si el aproape, cu 21 de milioane dolari.

In top 10 mai apar Theodor "Dr. Seuss" Geisel, prozator decedat in urma cu 25 de ani, cu 20 de milioane de dolari, dar si John Lennon (12 milioane dolari) si chiar Albert Einstein (11.5 milioane dolari).

Citeste mai multe despre: Michael Jackson, Elvis Presley, Prince, Beatles, Theodor Geisel, Albert Einstein, John Lennon,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate