Maximum Rock Festival: 2 zile, 12 trupe, un cocktail de stiluri rock in cel mai mare fest indoors din Romania GALERIE FOTO

DeBarbati | acum 4 ani 2 luni
maximum rock festival - 6
 • maximum rock festival - 1
 • maximum rock festival - 2
 • maximum rock festival - 3
 • maximum rock festival - 4
 • maximum rock festival - 5
 • maximum rock festival - 6
 • maximum rock festival - 7
 • maximum rock festival - 8
 • maximum rock festival - 9
 • maximum rock festival - 10
 • maximum rock festival - 11
 • maximum rock festival - 12
 • maximum rock festival - 13

Cand spui Maximum Rock Festival spui mai mult decat o insiruire de concerte.

 Dincolo de faptul ca este cel mai important eveniment rock ale toamnei, evenimentul care a adunat in week-end la Turbohale, in Bucuresti, 12 trupe de rock, este o experienta si o stare de spirit pentru rockerii care asteapta un an intreg cu nerabdare sa-si vada formatiile preferate in concert.

Chiar daca publicul nu a fost atat de numeros pe cat se asteptau organizatorii la aceasta editie, atmosfera a fost asa cum ne-am obisnuit la astfel de evenimente: mult entuziasm, trupe romanesti si straine diversificate care au atins cele mai frumoase aspecte ale culturii metal, fani fericiti, artisti profesionisti.

maximum rock festival - 1

De la trash metal la alternative rock si de la gothic metal la death metal, toate gusturile au fost satisfacute in cele doua zile de festival in care organizatorii au demonstrat inca o data ca putem avea si in Romania festivaluri ca afara.

Neutron, I'm The Trip, Krepuskul, Threshold, Tristania si Evergrey au asigurat spectacolul in prima zi de Maximum Rock Festival, o zi la finalul careia atat fanii, cat si membrii trupelor care au urcat pe scena s-au aratat fericiti de ce au vazut, au trait si au simtit.

Cel mai asteptat moment al primei zile de festival, concertul trupei Evergrey, a fost undeva intre revelatie, pentru fanii care ii vedeau pe suedezi pentru prima oara live, si o usoara dezamagire, pentru admiratorii mai vechi ai trupei de power metal care, aflata la primul concert dupa un an de zile, a avut cateva momente de ratacire.

maximum rock festival - 2

Suedezii au trecut insa repede peste micile problemele tehnice sau peste versurile uitate si au reusit sa faca o atmosfera placuta, piese precum King Of Errors, Solitude Within, Words Mean Nothing, Broken Wings sau A Touch of Blessing ducandu-i pe fani in extaz.

In a doua zi de festival, de la Open Mind la Code Red, de la Noctiferia la Elvenking si de la Unleashed la headliner-ii Dark Tranquillity, rock-ul de calitate, energia si buna dispozitie au fost cuvintele de ordine care au facut ca atmosfera sa fie fierbinte, in ciuda ninsorii care a pus stapanire pe Bucuresti sambata.

Prestatia de exceptie a celor de la Dark Tranquillity, cel mai asteptat moment al festivalului pentru multi din cei prezenti la Turbohalle, i-a facut pe cei prezenti sa simta ca a venit Revelionul mai devreme. Suedezii, cu nume greu in lumea metalului din Europa, au facut un show de neuitat. Entuziast si neobosit, solistul nu s-a multumit doar sa-si "spuna" poeziile si sa plece.

maximum rock festival - 3

A cantat, a dansat, a zambit tot timpul, le-a facut cu ochiul fanelor si le-a facut cu mana rockerilor care au facut crowd surfing. Piesele au curs una dupa alta ca intr-un carusel captivant, de la White Noise/Black Silence, Punish My Heaven sau What Only You Know, la Terminus (Where Death Is Most Alive), State of Trust, Endtime Hearts si Misery's Crown, care a fost si ultima piesa dintr-un concert care pentru multi din cei prezenti la Maximum Rock Festival a fost o reverie.

maximum rock festival - 4

Dincolo de concerte, cei prezenti la festival au avut ocazia sa asiste la numeroase happening-uri, precum "Drum Stage", show in cadrul caruia si-au etalat talentele cei mai priceputi tobosari romani ai momentului (Septimiu Harsan, Sebastian Natas, Cristi Dumitrescu, Alex de la TBWCW, Teodor Ciobanu si altii).

Nu doar fanii si-au manifestat entuziasmul la finalul celor doua zile de festuval, ci si trupele invitate la Maximum Rock Festival 2014 si-au exprimat pe retele de socializare bucuria si satisfactia dupa acest maraton de concerte.
 

"Thank you Romania, we had a great show at Maximum Rock Festival!" , au spus britanicii de la Threshold.

"Thank you Bucarest! The King of the elves will be back! m/" , scriu italienii de la Elvenking.

maximum rock festival - 5

Dar odata cu amintirile frumoase legate de editia din acest al festivalului, vin si planurile frumoase pentru concertele din 2015, care, potrivit organizatorilor, vor avea loc intr-o noua locatie cu trupe cel putin la fel de mari si iubite.
 

Citeste mai multe despre: Maximum Rock Festival, muzica, bucuresti, romania, Neutron,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate