Autobiografia unui om aflat in fata mortii. Ultimul clip al lui David Bowie, unul straniu

Esquire | acum 2 ani 1 luna
Straniu si prevestitor. Ultimul videoclip al lui David Bowie, mesajul de

Legendarul cantaret David Bowie a incetat din viata la varsta de 69 de ani, dupa o lunga lupta cu o boala necrutatoare. Cu doar cateva zile inainte, artistul lansase ultimul sau single.

Cu doar cateva zile inainte sa inceteze din viata, David Bowie a lansat ultimul sau videoclip. Lazarus, de altfel si ultimul sau single, este o melodie cu versuri care te bantuie si ale carui imagini parca au fost o prevestire a mortii marelui artist.

Bazat pe The Man Who Fell to Earth, film in care David Bowie a jucat, clipul seamana cu autobiografia unui om care stie ca zilele sale sunt numarate.

"Uita-te aici, sunt in Rai", canta David Bowie. "Am cicatrici care nu pot fi vazute". In videoclip, Bowie este pe un pat de spital, cu ochii bandajati si incearca sa se ridice in sezut.

Sunt prezentate si imagini cu David Bowie care incearca sa scrie la un birou pe care sta asezat un craniu, pentru ca in finalul clipului cantaretul sa intre intr-un dulap asemanator unui sicriu.

Cantecul se incheie insa cu versurile: "In felul asta sau in altul, stii ca voi fi liber. Exact ca o pasare, nu-i asa ca-i exact ca mine?".

In termeni religiosi, Lazarus este personajul adus inapoi la viata de Iisus Hristos, astfel ca acesta semnifica moartea si renasterea.

Citeste mai multe despre: David Bowie, Lazarus,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Despre cookie-uri