La 5 decembrie 2013, când Mandela a decedat la vârsta de 95 de ani, Mpumelelo, în vârstă de 27 de ani, a decis să se tatueze. "Este artistic şi este o amintire pentru toată viaţa. Într-o zi le voi explica şi copiilor mei", a declarat el.

După trei ore de incizie şi un cost considerabil de 364 de euro, respectiv cât un salariu de muncitor, el contemplă rezultatul într-o oglindă şi se declară mulţumit. "Este exact ce voiam, merită", a declarat el.

Mpumelelo nu este singur. Din Johannesburg şi până în Cape Town, saloanele de tatuaj remarcă această modă Mandela. Nu este vorba doar despre tatuaje cu figura lui Mandela, ci şi cu frazele celebre rostite de acesta, aforisme precum: "Am parcurs acest drum lung către libertate. Am încercat să nu ezit".

"Devine într-adevăr popular în acest zile", mărturiseşte Chris De Villiers, artist la un salon de tatuaj din Cape Town. "Şi nu a devenit aşa de la o zi la alta, ci a crescut lent şi sigur".

Nadia Smith, angajată la un alt salon din Johannesburg susţine că a realizat cinci tatuaje Mandela de la moartea liderului sud-african.

Nelson Mandela

Mai multe poze aici.

"Am fost întotdeauna un fan al lui. El a trecut prin încercări şi a continuat să meargă înainte", afirmă Marcel Bosthumus, în vârstă de 21 de ani, venit dintr-un mic oraş minier pentru a-şi face un tatuaj.

Nelson Mandela

Să ai un tatuaj cu Mandela, aşa cum alţii îşi tatuează delfini sau trandafiri sau capete de mort, te încurajează să îi urmezi exemplul fostului şef de stat.

Nelson Mandela

Citeste mai mult pe Mediafax.