Arheologii au ramas fara cuvinte dupa aceasta descoperire veche de 10.000 de ani! A fost prima data cand s-a intamplat asta

The Guardian | acum 2 ani 3 luni
Arheologii au ramas fara cuvinte dupa aceasta descoperire veche de 10.000 de ani! A fost prima data cand s-a intamplat asta

S-au descoperit semnele primului masacru din istorie.

27 de oameni au murit in urma primului masacru documentat din istorie, fiecare dintre victime suferind abuzuri oribile inainte sa moara. Expertii cred ca acest masacru a avut loc in urma cu mai bine de 10.000 de ani si este primul cunoscut.

Salbaticii din acea perioada au atacat o asezamant si au omorat in bataie si lovituri barbati, femei si copii. Victimele acestui prim conflict cunoscut din istoria omenirii au fost descoperite cu mainile legate, oasele aratand abuzul suferit.

Descoperirea a fost facuta intr-o zona din Nataruk, Kenya, acolo unde se afla in acea perioada o populatie mare de vanatori nomazi.

"Mortile de la Nataruk sunt dovada anticitatii violentei intre gupuri si a razboiului" a spus Dr Marta Mirazon Lahr de la Universitatea Cambridge. "Aceste ramasite umane prezinta dovada crimei intentionate a unui grup mic de talhari, fara a exista o inmormantare, si ofera o dovada unica a faptului ca luptele faceau parte din repertoriul acestor vanatori preistorici".

Citeste mai multe despre: 10.000 ani, mascaru, arheologie,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri