Cand mergi la mare, treci neaparat p-aici! Trei locuri de poveste din Constanta WOW

DeBarbati | acum 3 ani 5 luni
Casa cu scoici din Constanta
  • Fantana Dragonului din Constanta
  • Casa cu scoici din Constanta
  • Stalpul Muzeului de Istorie din Constanta

Cine nu e gata il luam cu Sageata! Si-l ducem la mare, pentru trei locuri senzationale.

Constanta nu inseamna doar bronz si balaceala. Are o istorie care spune inca povesti, cu dragoni si printese, cu scoici si multa imaginatie, cu zei si cladiri de pe vremea romanilor. Romania e frumoasa tare, o descoperim impreuna de ambasadorii nostri.

Astazi, despre trei locuri de poveste de la Constanta, locul in care pare ca orice se poate intampla. Orice vara are povestea ei, asa ca hai sa incepem sa o descoperim impreuna!

Fantana Dragonului din Constanta
Photo Credits:
Joie Negru

Un dragon impresionant pazeste zona din apropierea stadionului Farul. Ce-i drept, nu sufla flacari, dar candva sufla apa. Este Fantana Dragonului si a fost, la data construirii (1952-1953), cea mai mare fantana arteziana din tara, cu o lungime de 45 de metri si o latime de 17 m. Se spune ca fantana a fost construita in mare parte de arhitecti condamnati in temnitele comuniste. S-au folosit 10.000 de blocuri imense de piatra si la fiecare 1000 de bucati finisate si zidite, muncitorii primeau 47 de lei, pentru a grabi procesul. A fost construita intr-un an de zile si era un spectacol sa o vezi: apa se ridica pana la 30 de metri!

Fantana Dragonului din Constanta

Casa cu scoici din Constanta
Photo Credits
:Joie Negru

Cel mai la indemana material de constructie din Constanta sunt scoicile. Asa s-ar zice, daca vei da, in plimbarile tale prin oras, peste Casa cu Scoici. Proprietarul sau este un tanar de 28 de ani care a izolat pur si simplu peretii exteriori cu scoici. Rezultatul: o cladire unica, care merita o vizita. Si un check-in pe Facebook.

Casa cu scoici din Constanta

 Stalpul Muzeului de Istorie din Constanta
Photo Credits:
Diana Slav

Se spune ca toate drumurile duc la Roma. Iar pentru cine se intreba "Are we there yet?", un stalp precum cel din curtea Muzeului de Istorie - de fapt, o borna kilometrica din acele vremuri - ii oferea un raspuns mai mult sau mai putin satisfacator. La acelasi Muzeu de Istorie mai gasiti obiecte de arta antice, colectii din cultura Hamangia, statuia de marmura a zeitei Fortuna, protectoarea cetatii Tomis, impreuna cu Pontos, zeul Marii Negre, sau statuia sarpelui Glycon (o divinitate asiatica). Si, desigur, incredibilul mozaic roman.

Stalpul Muzeului de Istorie din Constanta

Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity‬

DESCOPERA si mai multe locuri aici
 

Citeste mai multe despre: heineken, open your city,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate