Cei mai bogati 62 de miliardari din lume au avere cat jumatate din oamenii de pe Terra

CNN | acum 2 ani 3 luni
Cei mai bogati 62 de miliardari din lume au avere cat jumatate din oamenii de pe Terra

Pragul a fost atins cu un an mai devreme decat se estima.

Cei de la CNN anunta ca cei mai bogati 62 de oameni din lume au in acest moment o avere cat 3.6 miliarde de oameni. Miliardarii au avut un progres uimitor in ultima jumatate de deceniu - in 2010, primii 388 de miliardari ai lumii aveau cat restul lumii.

Acum insa, acel 1% din top au cat ceilalti cumulat, conform raportului Oxfam International. Acest prag a fot atins in 2015, un an mai devreme decat preziceau Oxfam in 2010.

Intre 2010 si 2015, cei mai bogati 62 de miliardari din lume au avut o crestere a averii cu 500 de miliarde, in timp ce cei 3.6 miliarde de oameni din jumatatea saraca a lumii au pierdut 1.000 de miliarde de dolari. Ambele grupuri au in acest moment 1.760.000.000.000 de dolari.

"Bogatia se muta rapid si se concentreaza in varful piramidei" spune Gawain Kripke, director de cercetare la Oxfam America.

 

Citeste mai multe despre: CNN, miliardari,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri