Cel mai mare aeroport din lume se construieste in China: Cand o sa fie gata o sa atinga dimenisunile Manhattan-ului

Fii Curios | acum 5 ani 2 luni
aeroport gigant china

Chinezii construiesc un nou aeroport in afara Beijingului, pentru ca celelalte doua care se afla in zona nu mai fac fata cererii. Cand va fi gata, va fi cel mai mare aeroport din lume, care va avea aproximativ aceeasi suprafata cu cea a Insulelor Bermude

Noul aeroport va fi construit la 30 de minute de centrul Beijingului, desi atunci cand va fi gata, cel mai probabil capitala chineza se va fi extins intr-un mega-metropola, care va include si alte doua orase invecinate.

Pentru a face fata cererii tot mai mari pentru transport aerian, aeroportul va avea 8 terminale pentru pasageri, plus unul militar si o capacitate de pana la 200 de milioane de pasageri pe an, cea mai mare a vreunui aeroport din lume la ora actuala.

Cu o suprafata de doar 54 de kilometri patrati, noul aeroport va fi doar cu putin mai mic decat intregul Manhattan sau va avea suprafata Insulelor Bermude.

Muncitorii chinezi au demarat deja lucrarile, iar aeroportul va deveni functional in 2015. 

Citeste mai multe despre: china, aeroport,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri