De ce 1 din 2 americani alege sa faca asta? Fenomenul despre care toata lumea vorbeste acum:

Sport.ro | acum 5 ani 8 luni
4 in masina

Vezi despre ce este vorba mai jos:

In ultimii ani fenomenul de carpooling a prins din ce in ce mai mult teren in Statele Unite si in Europa.

Cifrele din 2011 aratau ca mai bine de 47% dintre americanii care isi petrec vacantele in afara orasului au ales cel putin o data acest mod de a se deplasa. Mai mult, 10% dintre acestia considera fenomenul de carpooling drept alegerea perfecta pentru a pleca de acasa spre birou.

Ce este defapt carpooling-ul? Lucrurile sunt simple aici. In loc sa pleci singur in masina, de acasa spre birou, de exemplu, oferi locurile ramase libere si pentru alti doritori care merg in aceeasi directie cu tine. Acestia pot sa mearga pana la destinatie sau pot sa ramana pe traseu.

Motivele, sustin cei care se deplaseaza astfel, sunt foarte usor de dedus. In primul rand toata lumea face o economie, in loc sa plece 4 persoane cu 4 masini diferite spre centru, pleaca toti 4 cu una singura, iar costurile se impart.

Un studiu publicat de TheDailyGreen arata ca un american care pleaca din afara orasului spre centru (aprox. 30 de km distanta) si alege sa mai ia cu el si un vecin face o economie in medie de aproape 600 de dolari pe luna. (costuri de combustibil si mentenanta). Avantajele se vad si in trafic. Mai putine masini inseamna aglomeratie mai mica si de aici implicit si o poluare mult mai redusa.

In acelasi timp, aproape un sfert dintre cei care se deplaseaza la munca zilnic in acest fel considera ca pot socializa mai bine stand de vorba cu cei cu care se indreapta spre birou, decat sa foloseasca Facebook-ul in timpul acesta.

Comunitatile s-au dezvoltat rapid in mediul online. In Statele Unite cel mai mare portal de acest gen are mai bine de 250,000 de anunturi active zilnic, acoperind aproape toate colturile continentului. In  Europa, comunitati importante s-au dezvoltat si in Franta sau Germania, iar in Romania una dintre acestea se poate accesa pe 4inmasina.ro

Citeste mai multe despre: carpooling, america, fenomen,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate