Punem pariu ca nu stiai de locurile astea superbe din Bucuresti? Pe 3 selfie-uri cu ele!

DeBarbati | acum 3 ani 5 luni
heieneken 1
  • heieneken 1
  • heieneken 1
  • Strada Parfumului din Bucuresti

Romania e o tara frumoasa, pacat ca nu e check-in-uita

Pe bune, gata cu mitul afara e mai bine, e mai frumos, e raiul pe pamant. Serios, noi chiar avem o tara vie, care ne spune povesti din oras in oras, din Vama pana in boemul Sibiu, de la Constanta pana in Cluj si Bucuresti.

Bucuresti? A zis cineva Bucuresti? Hai sa iti aratam trei locuri frumoase rau:

 

Pictura renascentista de pe strada Popa Petre din Bucuresti
Photo credits:
Alex Galmeanu

De curand, a aparut in nisa unei foste ferestre, pe fatada unei cladiri aflate la intersectia strazii Popa Petre cu strada Spatarului, o pictura cu influente renascentiste, realizata de un artist stradal anonim. Nu stim altii cum sunt, dar noua ne plac picturile pe pereti. Mai ales cand peretii arata ca in poza asta. O cladire superba, daramata de timp si de nepasare, prinde viata cu pictura din fereastra.

heieneken 1

N-ai cum sa nu o remarci si asta e de bine. Era si pacat sa treaca neobservata si poate ca la un moment dat va fi si renovata. Nu mai stim exact cine a zis si oricum, nici nu suntem fani ai citatelor de pe net, dat asta chiar se potriveste: “Daca am putea spune totul cu ajutorul cuvintelor, n-ar mai exista pictura”. LIKE!  Si LIKE pentru Donatello de Romania care a pictat fereastra.

Casa oamenilor de Stiinta din Bucuresti
Photo credits:
Heineken

Este genul de cladire care arata mai spectaculos pe dinauntru decat pe dinafara, motiv pentru care n-ar fi rau sa ii si treceti pragul. A fost locuita in trecut de familia Assan, faimoasa, printre altele, pentru moara de langa Obor (Moara lui Assan) si pentru faptul ca a detinut primul automobil inmatriculat in Romania.

heieneken 1

Adresa? Piata Lahovari nr. 9, in centrul Bucurestiului, deci usor de ajuns, puteti oricand sa dati o fuga. Gasiti acolo si un restaurant, si o gradina cu umbrele, numai bune sa te ascunzi de canicula zilele astea. In interior, veti trece prin Salonul Oglinzilor, Sala de sah, Sala Zodiac cu vitralii in functie de zodie, Sala Consiliu si Sala Edison. Cladirea dateaza din 1914 si a fost construita de arhitectul Berindei, acelasi care ne-a lasat si Palatul Cantacuzino - Casa cu Lei si Parcul Carol. Din 1945, cladirea a devenit Casa Oamenilor de Stiinta, dar nu va faceti griji: cei care au casa in administrare va primesc inauntru si daca nu sunteti academician.

Strada Parfumului din Bucuresti
Photo credits:
Ioana Budeanu

Cand pui la un loc artisti care au locuit aici, cladiri vechi de un secol si o atmosfera ce face abstractie de faptul ca am trecut in secolul XXI, nu iti poate iesi decat un loc ce se numeste Strada Parfumului.

Strada Parfumului din Bucuresti

Daca tot ajungeti, va recomandam sa faceti un selfie :) in fata casutei de pe nr. 33. Arata spectaculos, o combinatie intre elemente orientale cu elemente brancovenesti si piese din arhitectura traditionala, cum sunt stalpii de lemn. Nicolae Cretoiul – lui ii datoram aceasta cladire (numita si “Cladirea care plange”) si daca numele nu va spune nimic, va zicem noi: a fost unul dintre constructorii Palatului Bancii Nationale, care stiti cum arata si el, da?

Si dincolo de casele superbe de pe aceasta strada, noi ne imaginam miros de tei dimineata si regina noptii de cu seara. Chiar, daca Bucurestiul ar fi un parfum, el ar mirosi a______ si a_____! Completeaza aici! :)

Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity‬
 

 

Citeste mai multe despre: heineken, open your city,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate