Stafiile nu joaca la cazino! Doua locuri din Cluj in care sa iti dai check-in vara asta:

E! Online | acum 3 ani 6 luni
Castelul Banffy din Bontida
  • casinio
  • Castelul Banffy din Bontida

Ne-am propus sa fim ambasadori de Romania - mai exact, ai oraselor din Romania – ca sa nu ramana niciun colt neexplorat, nicio poveste nespusa.

Voi ne aratati locurile voastre preferate din Bucuresti, Cluj si Constanta, noi scriem despre ele. Bine?
Doua minunatii din Cluj, care nu sunt atat de cunoscute. Sau daca sunt, hai sa vedem cate lucruri stiati despre ele. SPOILER ALERT: pregatiti-va pentru fantome! :)

Vechiul Casino din Parcul Central din Cluj
Photo Credits:
Vlad Berte

Norocul a jucat un rol important in viata acestei cladiri. In primul rand, pentru ca mai intai a fost cazino. In al doilea rand, pentru ca, fata de alte cladiri vechi, aceasta a fost renovata in totalitate, scapand de degradare si uitare. Dupa ce a fost si muzeu si scoala, vechiul cazino este folosit acum pentru evenimente culturale.

casinio

Concerte de jazz, expozitii, conferinte si tot felul de evenimente culturale au loc saptamanal in fostul cazino.

Castelul Banffy din Bontida
Photo Credits:
Vlad Berte

Nu te lasa inselat de aspectul parasit. Poate ca nu se mai plimba niciun nobil prin holurile sale lungi; poate ca niciun turnir nu se mai organizeaza in umbra zidurilor sale; poate ca nu mai are nici macar ferestre. Dar chiar si asa, aproape in ruine, castelul Banffy din Bontida merita vizitat. Pentru ca are ce-ti oferi.

Este cel mai mare castel din Transilvania, atestat documentar de la inceputul secolului 14. Gasiti aici un turn ca cel din Pisa – inclinat si el, ca fratele Italian, fosta bucatarie care inca pastreaza aroma vremurilor de demult, grajdurile, biserica si multe povesti ascunse intre peretii castelului, care organizeaza chiar nunti, daca va bate gandul.

Castelul Banffy din Bontida

Ah, aveti grija, se spune ca este bantuit, dar credem ca fantomele sunt prietenoase si nici nu vor sa apara in selfie-uri. Cel putin, noi nu le-am prins pana acum, dar poate voi aveti noroc de un selfie cu printesele din neamul Banffy. Va imaginati cate like-uri ati face? :)

Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity

Descopera si mai multe locuri aici
 

Citeste mai multe despre: heineken, open your city,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate