Record de pret per carat: Cat costa acest diamant albastru! VIDEO

Mediafax | acum 5 ani 20 ore
diamant

Un diamant albastru cu strălucire intensă, de 5,30 de carate, montat pe un inel, a fost vândut miercuri la Londra cu 6,2 milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro),

stabilind astfel un nou record de preţ per carat, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Bonhams.

Bijuteria, realizată de casa Bulgari, a atins 1,4 milioane de euro per carat, doborând precedentul record pentru un diamant albastru, care era de 1,28 de milioane de euro per carat. Diamantul a fost cumpărat de casa de bijuterii londoneză Graff Diamonds.

Realizată la mijlocul anilor 1960, bijuteria era estimată la un preţ cuprins în intervalul 1 milion de lire sterline - 1,5 milioane de lire sterline (1,17 milioane de euro - 1,76 de milioane de euro).

Diamantele albastre cu strălucire intensă sunt foarte rare, au precizat experţii casei de licitaţii Bonhams.

Cel mai cunoscut diamant albastru cu strălucire intensă este celebrul "Hope", cumpărat de regele Louis al XIV-lea.

diamant

 

Fostul giuvaier al Coroanei Franţei, o nestemată de 45,52 de carate, provenind dintr-o mină din India, a fost furat în timpul Revoluţiei Franceze din 1792. La capătul unui parcurs tumultuos, diamantul "Hope" a ajuns în Statele Unite şi este expus în prezent la Smithsonian Institution, un muzeu celebru din Washington.

Citeste mai multe despre: diamant,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri