Are o lungime de 430 metri: Cel mai mare si mai inalt pod de sticla din lume! VIDEO

Agerpres | acum 3 ani 8 luni
Zhangjiajie

Reprezentanţii parcului naţional Zhangjiajie din provincia chineză Hunan vor inaugura în iulie cel mai mare şi mai înalt pod de sticlă din lume, scrie CNN în ediţia online.

Podul, care uneşte două stânci în zona marelui canion Zhangjiajie, are o lungime de 430 metri, şase metri lăţime şi este situat la o înălţime de 300 de metri faţă de sol.

Comparativ, podul Skywalk din Marele Canion din SUA are o lungime de 21 de metri şi se află plasat la o înălţime de 219 metri deasupra solului. Un pod similar a fost deschis în Alberta, Canada, anul trecut cu o lungime de 35 de metri şi este situat la o înălţime de 300 de metri.

Podul din provincia chineză Hunan a fost proiectat de un arhitect israelian Haim Dotan, cel care s-a ocupat de pavilionul Israelului la Expoziţia Mondială de la Shanghai.

Potrivit arhitectului Haim Dotan, podul va fi folosit mai ales pentru spectacolele de modă, oferind o privelişte extraordinară, şi poate susţine simultan aproximativ 800 de persoane.

Podul din marele canion Zhangjiajie va avea cel mai înalt punct de salturi pentru 'bungee jumping', depăşind astfel turnul din Macao de 233 de metri înălţime, care până în prezent oferea cel mai înalt punct pentru salturi dedicate acestui sport extrem.

AGERPRES

Citeste mai multe despre: Zhangjiajie,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate