Asa arata zgarie-norii care nu lasa umbra pe sol! VIDEO

Mediafax | acum 3 ani 1 luna
No Shadow Tower

Umbrele cladirilor foarte inalte pot fura lumina solară unor zone foarte mari, mai ales în centrul marilor oraşe, dar o firmă de arhitectură din Londra are un proiect cu care speră să depăşească această problemă,

construind zgârie nori pereche poziţionaţi în aşa fel încât lumina reflectată de faţada unei clădiri anulează umbra celeilalte.

Deşi umbra clădirii care reflectă lumina va rămâne vizibilă, calculele arhitecţilor arată că noul design va reduce umbra totală creată de clădiri cu până la 60%, potrivit firmei de arhitectură NBBJ, informează huffingtonpost.com.

Reflecţiile de lumină care anulează umbra funcţionează de la răsărit până la apus, indiferent de poziţia soarelui pe cer.

"Relaţia dintre soare şi umbră este relaţia dintre cele două clădiri", a declarat Christian Coop, directorul de design al NBBJ.

Mai multe poze pe Mediafax.ro

Arhitecţii spun că lumina reflectată de unul dintre turnuri nu va pune probleme pietonilor, ca în cazul lupelor care concentrează lumina într-un punct încât poate cauza aprinderea unui foc. Lumina solară reflectată de faţada clădirii va fi difuză şi nu va constitui o problemă pentru oameni sau alte clădiri din jur.

No Shadow Tower from nbbjdesign on Vimeo.

Noul design a fost bine primit de specialiştii în urbanism, în condiţiile în care circa 250 de turnuri sunt pe cale a fi construite în Londra în următorii ani.

Citeste mai multe despre: umbre, cladiri, Londra,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri