Asa o sa arate unul dintre cele mai importante proiecte rezidentiale si culturale din lume! VIDEO

Mediafax | acum 5 ani 14 zile
An overview of Saadiyat Islands transformation

Arabii construiesc ramuri ale muzeelor Luvru şi Guggenheim, o filială a pensionului britanic Cranleigh şi un campus al New York University, pe Insula Sadiyat, viitorul centru cultural al capitalei Abu Dhabi.

Proiectul autorităţilor din Abu Dhabi este specific Emiratelor Arabe Unite, un stat care nu e deloc străin de construcţiile pretenţioase şi dezvoltările ostentative, relatează CNN. Insula Saadiyat se înscrie în această linie, fiind unul dintre cele mai importante proiecte rezidenţiale şi culturale din lume, în acest moment.

Unele regiuni din Abu Dhabi, cel mai mare dintre Emiratele Unite, au fost locuite încă din mileniul al treilea î.e.n, dar până la jumătatea secolului trecut, economia locală s-a bazat pe creşterea cămilelor şi comerţul cu perle din Golful Persic. Cele mai multe dintre casele din oraş, locuit în special în lunile de vară, erau construite din frunze de palmieri, în timp ce familiile înstărite locuiau în case din chirpici.

Situaţia economică şi aşa precară a fost lovită puternic de dezvoltarea industriei perlelor de cultură, aşa că, în 1939, şeicul Shakhbut Bin-Sultan Al Nahyan a permis cercetarea şi exploatarea petrolului din zonă. Primul zăcământ a fost descoperit în 1958, iar de atunci, emiratul a fost supus unei dezvoltări continue.

Populaţia oraşului a crescut de peste 36 de ori din 1960, când Abu Dhabi avea 25.000 de locuitori, până în prezent, când capitala are 921.000 de locuitori, marea majoritate din India, Pakistan, Somalia sau Regatul Unit. Aceasta creştere a populaţiei, determinată în special de imigraţie, dar şi de natalitatea din Abu Dhabi, de 15.1 la mia de locuitori, în comparaţie cu mortalitatea, 1.4 decese la o mie de locuitori, au determinat autorităţile să investească serios în infrastructură şi în modernizarea capitalei.

Insula Saadyiat, aflată la 500 de metri de coasta insulei Abu Dhabi, în apele turcoaz ale golfului Persic, va fi transformată de autorităţi în districtul cultural al capitalei. Proiectul va fi terminat în 2020, când Saadiyat va ajunge să aibă o populaţie de 145.000 de locuitori. TDIC, Compania pentru Investiţii şi Dezvoltarea Turismului, îşi propune să cedeze teren către investitori privaţi, care să-ţi dezvolte parcele în concordanţă cu un plan prestabilit.

Citeste mai multe despre: Cranleigh, Abu Dhabi,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate