Gradini si livezi suspendate: Cum vor arata zgarie-norii viitorului! VIDEO

Mediafax | acum 4 ani 16 zile
Le projet Dragonfly - ARTE

Un arhitect belgian, cunoscut pentru proiectele lui ecologice şi futuriste, propune construirea unor zgârie-nori care să includă livezi şi grădini, până în anul 2050, când se estimează că şapte miliarde de oameni vor locui în mediul urban.

Vincent Callebaut, un arhitect belgian născut în 1977, propune un viitor mai sănătos pentru miliardele de oameni care vor popula oraşele în viitorul apropiat, relatează Daily Mail. "Imaginaţi-vă că ieşiţi din apartament ronţăind un măr din grădina comună de la etajul al patrulea.

Vă intersectaţi cu crescătorul, care merge să-şi hrănească vitele şi vă gândiţi să duceţi copiii să vadă orezăria de la primul etaj. Priviţi afară şi vedeţi New York-ul întinzându-se la picioarele voastre". Aşa va decurge o zi în clădirea proiectată de Callebaut, în viziunea AFP.

Proiectul "Dragonfly" (n.r. Libelulă), are 132 de etaje, 565 de metri înălţime şi este compus din două turnuri conectate de o seră bioclimatică.

Grădinile suspendate şi pajiştile completează un edificiu autonom, care nu numai că se încălzeşte şi se răceşte automat, dar şi captează apa de ploaie şi recirculă deşeurile, care sunt folosite apoi ca îngrăşăminte pentru plante.

Aşa îşi închipuie Callebaut clădirea viitorului. "Oraşele vor fi dense, verzi şi conectate.

Trebuie să ne întoarcem la natură până în 2050, când 80% dintre oameni vor locui în mediul urban şi se estemează că vom fi nouă miliarde", spune arhitectul.

Citeste mai multe despre: Vincent Callebaut,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Despre cookie-uri