Nou record mondial de viteza pentru un tren maglev in Japonia: 603 km/h. VIDEO

Mediafax | acum 3 ani 9 luni
Central Japan Railway Co, record mondial, tren

Japonia a stabilit marti un nou record de viteza cu trenurile Maglev intr-un test efectuat langa Muntele Fuji, atingand peste 600km/h.

Compania feroviara nipona Central Japan Railway Co a anuntat ca trenul sau maglev, cu propulsie bazata pe levitatia magnetica, a atins marti viteza de 600 de kilometri pe ora si a depasit recordul anterior, relateaza The Guardian.

CONCURS: Poți fi chiar tu cel care are șansa de a vedea Pământul așa cum puțini oameni au avut ocazia să o facă vreodată – din stratosferă. Participa AICI ---> http://bit.ly/1GhqrFY

Trenul a mers timp de 11 secunde cu o viteza de 600 km/h, atingand un varf de 603km/h. Guvernul de la Tokyo a aprobat in octombrie 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va conecta capitala nipona de orasul Nagoya in circa 40 de minute, mai putin de jumatate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteza Shinkansen pentru a parcurge distanta de circa 350 de kilometri dintre cele doua orase, relateaza Mediafax.

Japonezii vor ca pana in 2045 sa existe o legatura cu astfel de trenuri si intre Tokyo si Osaka care sa reduca la jumatate durata actuala a calatoriei dintre cele doua orase. Insa, costurile dedicate constructiilor acestor linii sunt astronomice: doar pana la Nagoya linia are costuri estimate la 100 de miliarde de dolari. Peste 80% din suma e destinata constructiei de tunele.

La o viteza de 600 de km/h distanta dintre Tokyo si Nagoya (de 350 de km) ar fi parcursa in 35 de minute, insa oficialii niponi sustin ca trenurile nu vor circula cu viteaza maxima, ci cu 500km/h. Trenurile cu levitatie magnetica folosesc o tehnologie care exclude contactul fizic dintre tren si calea de rulare, reducand frecarea. Sistemul utilizeaza un camp magnetic care ridica trenul deasupra caii de rulare si ghidaj.

Citeste mai multe despre: Central Japan Railway Co, record mondial, tren,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate