"Romania traieste in armonie cu natura" Cum va arata pavilionul la expozitia universala Expo Milano 2015! VIDEO

Mediafax | acum 3 ani 7 luni
Pavilionul României la Expo Milano 2015

"România trăieşte în armonie cu natura" va fi sloganul prin care se va promova ţara noastră la Expo Milano 2015, expoziţie universală ce se va desfăşura în perioada 1 mai -31 octombrie.

Expoziţia va avea tema generală "Hrănirea planetei, Energie pentru Viaţă", a menţionat comisarul general al României la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie, într-un briefing de presă, care a avut loc, joi, la sediul MAE.

Acesta a spus că guvernul a alocat pentru participarea la expoziţie 3,5 milioane euro, bani ce vor fi folosiţi pentru construcţia, amenajarea pavilionului românesc şi pentru organizarea de evenimente pe durata expoziţiei.

GALERIE FOTO 

"Tematic şi funcţional, pavilionul României subscrie uneia dintre principalele teme ale expoziţiei - Cultură şi Hrană- printr-un mixt între tradiţie şi modernitate. Pavilionul va fi structurat, la parter, pe cinci arii tematice şi va oferi vizitatorilor informaţii prin intermediul unei tehnologii multimedia hi-tech pe baza unor leduri, a unei tehnici digitale. La etaj, avem restaurantul, cu o prispă prezentată într-o cheie modernă, având acoperişul din stuf, înconjurat de o grădină, pe care sperăm să o menţinem vie, proaspătă, pe durata celor şase luni", a adăugat Ghervasie.

El a arătat că pavilionul reprezintă o "reinterpretare" a unei aşezări tradiţionale româneşti.

Spaţiul rezervat României este de 887 de metri pătraţi, vecinii pavilionului românesc fiind Spania, Mexic,Vatican, Franţa şi Israel.

Ghervarsie a spus că, după terminarea expoziţiei, pavilionul românesc ar putea fi adus în ţară. pentru a fi văzut şi de cei care nu au avut posibilitatea să viziteze Expo Milano 2015.

Citeste mai multe despre: Expo Milano 2015, Romania,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate