Bărbieritul – clasica lamă sau modernul aparat?

Andrei Vasile | acum 3 luni 3 zile
Bărbieritul de dimineață

Uneori, dimineața ești foarte pe fugă și ești decis să scapi de barba care a început să crească. Alteori, seara ai un eveniment interesant sau vrei să fii pregătit pentru următoarea zi. Indiferent de momentul zilei rămâne decizia de a alege ce e mai bine pentru tenul tău: să folosești o lamă de ras sau un aparat de bărbierit?!

Prima și clasica opțiune rămâne lama de ras care îți permite să ai un ten curat, să ajungi mai rapid la baza firului de păr și să termini activitatea mai rapid.

De cealaltă parte, aparatatul de ras este varianta care evită stresul de a avea crema de ras la îndemână, te scapă de teama de a te irita și care îți permite să creezi mai rapid un contur sau un model al bărbii.

Evident fiecare dintre cele două variante are și o serie de dezavantaje:

Lama de ras îți va înroși pielea, iar dacă tenul tău este foarte sensibil îți va crea o stare de neplăcere pe parcursul zilei. În plus, va necesita o atenție sporită pentru a evita micile tăieturi care vor da și un aspect neîngrijit.

Aparatul îți va crea o dependență, nedorită uneori, de electricitate: fie prin necesitatea încărcării, fie prin cea a menținerii cablului în priză. În plus, va fi necesară alocarea unui timp mai îndelungat pentru a te bărbieri.

Un lucru e cert: dacă barba ta este deja mai stufoasă, vei avea nevoie de lamă pentru a o scurta deoarece aparatul nu te va putea ajuta în această situație decât pentru retușurile finale.

Orice vei alege este important să fie potrivit timpului de care dispui și confortului pe care ți-l dorești. 

Citeste mai multe despre: bărbierit, lamă ras, aparat ras, igienă personală,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate