8 efecte surprinzătoare pe care berea le are asupra organismului tău

DeBarbati | acum 5 luni 7 zile
Berea artizanala

Puține lucruri se compară cu o bere rece atunci când eșți înconjurat de prieteni, la un concert, în fața televizorului, la un meci de fotbal sau pur și simplu după o zi lungă de muncă.

Sunt multe legende care circulă în jurul berii, una dintre cele mai populare băuturi din lume, însă și multe necunoscute. Înainte să mai comanzi un rând de bere la masă, iată câteva lucruri interesante pe care ar trebui să le știi despre bere. Cine știe, s-ar putea ca la final să vrei să o bei cu mai multă poftă sau chiar să încerci să-ti faci singur berea, mai ales că pașii pentru o bere artizanală bună sunt simpli, iar acest fenomen a căpătat o amploare spectaculoasă în ultimii ani.


8 efecte surprinzătoare pe care berea le are asupra organismului tău:

1. O structură osoasă mai tare

Berea reprezintă o sursă importantă de siliciu, care la rândul său este foarte bun în ceea ce înseamnă structura osoasă a organismului. Studiile au arătat că persoanele care consumă surse importante de siliciu sunt mai puțin predispuse fracturilor.

2. Ajută la prevenirea cancerului la prostată

Datorită prezenței unui compus denumit Xanthohumol, berea este considerată utilă în lupta împotriva cancerului, în special cancerului la prostată. Berea mai conține în același timp și polifenoli care, într-un mod similar cu vinul roșu, sunt foarte eficienți în lupta cu cancerul.

3. Reduce riscul problemelor cardiovasculare

Berea este bogată în vitamina B6, care ajută la protejarea inimii împotriva unui compus denumit homocisteina. Efectul este de a subția sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor care pot bloca artere principale din organism. Desigur, efectul pozitiv al berii poate avea loc doar în cazul unui consum moderat.

4. E utilă în lupta cu diabetul

Și pentru că am adus în discuție consumul moderat de bere, acesta mai poate fi util chiar și în privința luptei cu diabetul, prevenind diabetul de tip 2. Aici trebuie să mai adaugi și puțină mișcare fizică, dar și un regim bogat în vitamine. Rolul berii este de a reduce nivelul de glucoză din sânge.

5. Berea și boala Alzheimer

Mai multe studii au arătat că persoanele care beau bere ocazional și în cantități moderate au cu 23% mai multe șanse să nu sufere la bătrânețe de demență sau chiar de Alzheimer.

6. Previne formarea pietrelor la rinichi

Pentru că apa este unul dintre principalii compuși ai berii, aceasta reușește să elimine toxine din organism și ajută rinichii să funcționeze normal.

7. Reduce nivelul de colesterol

Berea poate fi o metodă neortodoxă, dar utilă, prin care poți reduce nivelul de colesterol din sânge. Și asta datorită unui polizaharid numit beta-glucan, care este capabil de a lupta împotriva colesterolului mare.

8. Previne anemia

Berea este o sursă importantă de vitamina B12 și acid folic, doi compuși care pot duce la anemie, în cazul în care nivelul lor este scăzut. Vitamina B12 mai este recomandată pentru o memorie bună și o capacitate ridicată de concentrare.


Berea poate fi surprinzătoare și poate avea efecte benefice asupra organismului, atâta timp cât este consumată ocazional și în cantități moderate. Ca în cazul oricărui alt tip de alcool, consumul în exces nu este recomandat nimănui.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: g-stockstudio
 

 

Citeste mai multe despre: berea, beneficii, bere artizanala,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate