Ce trebuie sa mananci ca sa nu fii stresat: Afla cat de importanta este alimentatia intr-o zi de lucru:

Mediafax | acum 5 ani 6 luni
Ce trebuie sa mananci ca sa nu fii stresat

Stresul este o mare problemă cu care se confruntă actuala societate, iar în încercarea reducerii acestuia oamenii apelează la diverse metode. Alimentatia este insa o solutie mult mai buna.

Portocalele nu sunt doar o gustare sănătoasă şi delicioasă, ci sunt foarte bogate şi în vitamina C. S-a descoperit faptul că vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.

Concentrate în antioxidanţi, afinele atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.

O legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului este sparanghelul. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.

Pe de altă parte, pentru a diminua tensiunea arterială este recomandat un consum adecvat de potasiu, acesta regăsindu-se în avocado. Grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.

Serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine - cardohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie.

Citeste mai multe despre: stres, ce trebuie sa mananci, 5 alimente sanatoase, mediafax,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate