Cum influenteaza forma sticlei calitatea continutului: Ce trebuie sa stii cand alegi vinul

Agerpres | acum 3 ani 7 luni
vin stcila

Se pare ca si in ce priveste vinul dimensiunea conteaza

 Îmbătrânirea vinului în sticle Magnum este mai armonioasă, prin urmare aceste recipiente reprezintă opțiunea ideală de conservare în pivnițele noastre.

Sticla Magnum favorizează îmbătrânirea vinului. Se știe că oxigenul este dușmanul vinului, iar sticla Magnum, având un dop identic cu cel al unei sticle standard, lasă să intre aceeași cantitate de aer la o sticlă dublă de vin, astfel că oxigenul va dăuna mai puțin. În plus, procesul de oxidare a lichidului se reduce, iar virtuțile sale aromatice și gustative se multiplică.

Este ideală pentru a bea cu prietenii: dintr-o sticlă Magnum pot degusta, dintr-o dată, mai multe persoane, un grup de prieteni, fie că petrec în club, în bar sau acasă. O sticlă Magnum va fi suficientă pentru a servi opt până la zece invitați. Și se va deschide un singur dop, nu două!

Cu cât este mai mare cantitatea de lichid îmbuteliat, cu atât se reduce pericolul de alterare a vinului din cauza unor incidențe termice. Prin urmare aceste sticle sunt mai puțin supuse schimbărilor de temperatură. Sticla Magnum este și o bună investiție, fiind considerată o garanție pentru o viață mai lungă a vinului.

vin stcila

Vinurile nobile și de rezervă îmbuteliate în format Magnum au obținut calificative mai bune. Prin urmare devin un cadou perfect pentru amatorii de vin. Comercializarea lor este însă limitată și mai costisitoare. În afară de formatul ?Magnum' există și sticle mai mari, însă nu atât pentru comercializare, cât pentru a fi prezentate ca exponate.

Sticlele de vin au mai multe mărimi, fiind denumite diferit, cu multă imaginație — unele dintre ele, după regi sau personalități din Biblie. Sticla de 500 de mililitri este preferată pentru vinurile Tokaj, Jerez și Sauternes, precum și pentru alte vinuri dulci. Sticla de 620 de mililitri a fost folosită inițial pentru vinul galben (vin jaune), un vin alb produs în departamentul Jura, din estul Franței, din struguri din soiul Savagnin.

Sticla de 3 litri a fost numită "Jeroboam", după primul rege al Israelului. Sticla de 6 litri se numește "Imperial" sau "Matusaleh" și este echivalentul a patru Magnum-uri. Sticla de 9 litri numită "Salmanaza", după unul dintre cei mai mari regi asirieni, este echivalentă a 12 sticle standard. Sticla de 12 litri, "Balthazar", este echivalentul a două sticle Imperial. În timp ce sticlele de 15 și 18 litri poartă numele de Nabucodonosor și Melchior și sunt echivalentul a 20, respectiv, 24 de sticle standard.

Citeste mai multe despre: vin, sticle, dimensiuni, imbatranire, studiu, experti,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate