Painea alba, fulgii de porumb si orezul "cresc riscul de cancer pulmonar cu 49%". Explicatia data de oamenii de stiinta

Telegraph | acum 2 ani 1 luna
Painea alba, fulgii de porumb si orezul

Consumul de alimente cu indice glicemic ridicat creste considerabil riscul aparitiei cancerului la plamani, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, realizat la Centrul pentru Cancer MD Anderson din cadrul Universitatii din Texas.

Carbohidratii, considerati principalii vinovati pentru obezitate, au fost acum asociati cu aparitia cancerului la plamani. Potrivit studiului, riscul aparitiei acestei maladii este cu 49% mai mare in cazul persoanelor care consuma alimente cu un indice glicemic mare, cum sunt painea, fulgii de porumb sau orezul, scrie The Telegraph.

"Am observat o crestere cu 49% a riscului de cancer pulmonar in cazul persoanelor cu cel mai mare index glicemic de zi cu zi, prin comparatie cu cei care au avut un index glicemic mic", spune Dr. Stephanie Melkonian, autorul studiului.

Studiul, publicat in Revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, este cel mai mare de acest gen care a investigat potentiala legatura dintre indicele glicemic si cancerul pulmonar. Oamenii de stiinta au chestionat 1905 pacienti diagnosticati cu cancer la plamani si au comparat rezultatele cu cele ale 2413 indivizi sanatosi.

"Rezultatul acestui studiu sugereaza ca, pe langa mentinerea unui stil de viata sanatos, precum evitarea tutunului, limitarea consumului de alcool si activitatea fizica, reducerea consumului de alimente si bauturi cu un index glicemic mare poate servi o modalitate care iti poti micsora riscul de cancer la plamani", explica un alt autor al studiului.

Citeste mai multe despre: paine, orez, cereale,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri