Cum arata unul dintre cele mai impresionante lacuri din LUME: Lacul vulcanic Quilotoa, din Anzii ecuadorieni! VIDEO

Agerpres | acum 2 ani 10 luni
Quilotoa

Lacul vulcanic Quilotoa, din Anzii ecuadorieni. Situat în craterul vulcanului Quilotoa, lacul este atracția Rezervației Ecologice 'Los Ilinizas', din provincia Cotopaxi.

 

Cu ani în urmă, apa sa era gălbuie din cauza sulfului, dar invazia algelor și mineralele i-au dat o culoare verde smarald. Activitatea vulcanică persistă pe fundul lacului, unde sunt și zone cu ape termale. În zilele cu vreme bună, de pe marginea craterului se pot zări alți vulcani precum Cotopaxi, Iliniza Norte și Iliniza Sur.

Legenda spune că această zonă vulcanică a apărut în urma unor crâncene înfruntări dintre Quilotoa, zeul erupțiilor, și Toachi, zeu care trăia în apă. Quilotoa se simțea cuprins de invidie când vedea cum se reflecta cerul în apă și, de aceea, dezlănțuia furia vulcanului, care scuipa lavă.

Citeste mai multe despre: Quilotoa,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri