Articolul precedent:
Articolul urmator:
 

ACESTEA sunt bauturile care au INSPIRAT cei mai mari scriitori ai LUMII

foodstory.ro | acum 6 ani 7 luni
Ernest Hemingway

Toata lumea este constienta de faptul ca marii scriitori ai lumii au avut nevoie de un....imbold pentru a concepe operele lor.

Ernest Hemingway si dragostea pentru Mojito

Numele lui Hemingway este asociat cu nenumarate cocktailuri celebre. Si tinand cont ca era un bautor inrait nu pare departe de adevar legenda despre aparitia cocktailului cubanez in barul “La Bodeguita del Medio” in Havana, acolo unde Hemingway obisnuia sa bea.

Tot de numele lui se leaga si cocktail-ul Daiquiri. Se spune ca bea 16 pahare intr-o singura dupa-amiaza in barul El Floridita unde barmanul pregatea un Daiquiri special pentru scriitor in care punea pe langa rom, suc de lime si zahar si un strop de suc de grepfrut. Martuire despre dragostea lui Hemingway despre cocktailurile cubaneze sta un citat scris chiar de el pe unul din peretii de la La Bodeguita del Medio: “Mojito il beau in Bodeguita si Daiquiri in Floridita.”

Tennessee Williams – Gin Ramos

In “Pisica pe acoperisul fierbinte” Williams a avut grija sa aduca in discutie, printre altele, si alcoolismul, o problema cu care se confrunta si in viata reala. Una dintre bauturile pe care o mentiona foarte des in scrierile sale este Gin Ramos Fizz, o bautura originara din New Orelans care contine ou, frisca, lamaie, gin si apa minerala cu aroma florala.

Citeste AICI tot articolul

 

Citeste mai multe despre: Ernest Hemingway, alcool, Tennessee Williams,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate