Record: Cati turisti straini au vizitat Londra in 2014!

Agerpres | acum 3 ani 4 luni
Londra, turisti, record

Londra a înregistrat în 2014 un nou record de turişti străini - 17,4 milioane, cu 3,5% mai mulţi decât în anul precedent, arată datele publicate miercuri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS)

'Oraşul s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari atracţii mondiale', afirmă London&Partners, organismul de promovare a capitalei britanice. Printre evenimentele care au atras turişti anul trecut la Londra, London&Partners enumeră expoziţiile Matisse (la Tate Modern), Sherlock Holmes (Museum of London), startul în Turul Franţei de la Londra sau festivalul florilor Chelsea Flower Show. Se continuă astfel tendinţa începută în 2012, când oraşul a găzduit Jocurile Olimpice de vară.

Vizitatorii au pompat 11,8 miliarde de lire sterline (16,5 miliarde de euro) în economia londoneză, cifră în creştere cu 3% faţă de 2013, adaugă într-un comunicat London&Partners.

Primarul Londrei, Boris Johnson, fervent agent de marketing al oraşului, consideră că cifrele sunt 'imense' şi speră ca în acest an să vină chiar mai mulţi turişti, odată cu organizarea Cupei Mondiale la rugby de către Anglia.

Cifrele londoneze se regăsesc şi la scară naţională, cu 34,4 milioane de vizitatori străini în 2014, cu 5,2% mai mult decât în 2013, menţionează AFP

AGERPRES

Citeste mai multe despre: Londra, turisti, record,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate