A fost complet abandonat in 1920: Povestea incredibila a Orasului Fantoma din Turcia FOTO

Mediafax | acum 3 ani 4 luni
a fost complet abandonat

 O localitate din Turcia este cunoscută sub denumirea de ”oraşul fantomă”, după ce a fost complet abandonată la începutul anilor 1920.

 Kayaköy, a cărui denumire originală este Livissi, este un orăşel de munte în Turcia unde vizitatorii pot găsi acum doar clădiri construite în stil grecesc, parţial dărâmate.

În prezent Kayaköy este muzeu şi monument istoric. Cele aproximativ 500 de case şi biserici în ruine sunt protejate de Guvernul turc. Kayaköy a fost declarat de UNESCO sat al păcii şi prieteniei.

Oficialii turci vor să construiască spaţii pentru cazarea turiştilor şi să transforme astfel satul într-un ”brand internaţional”, după ce o tentativă anterioară de închiriere a acestuia nu a avut succes. 

VEZI FOTO aici:

 

Citeste mai multe despre: Kayaköy, munte, turcia, oras fantoma,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Despre cookie-uri