Comoara ascunsa pe malul marii, la Sulina.Povestea piratului grec si secretul scris pe mormantul sau

StirilePROTV | acum 5 ani 8 luni
comoara ascunsa pe malul marii

Putini dintre turistii care ajung la Sulina se gandesc sa viziteze cimitirul maritim de aici. Nu este un loc sinistru, cum poate multi isi imagineaza, ci o frantura de istorie, care spune prin monumentele sale povesti interesante si tulburatoare.

Cimitirul maritim din Sulina este un loc unic in Europa. Aici sunt ingropati alaturi, intr-un complex funerar impartit in mai multe zone, crestini de diferite confesiuni, evrei si musulmani.

Cum moartea nu face discrimari pe baza religiei, nici vesnicia nu pare sa acorde importanta divinitatii la care se rugau oamenii de aici, in timpul vietii lor.

Multe din aceste mormintele spun povesti, poate de aceea localnicii din Sulina ii numesc “cimitirul viu”.

In trecut, Sulina a fost un port mare, un oras cosmopolit si a gazduit un timp sediul Comisiei Europene a Dunarii. In 1870 a devenit “porto franco”, adica port liber, scutit de taxe vamale si cu un regim special.

Multe morminte de aici sunt ale unor marinari englezi sau ale angajatilor Comisiei Europene a Dunarii. Printre ele se afla insa si cateva locuri de veci ale unor printi greci si chiar mormantul printesei Ecaterina Moruzi, nepoata domnitorului Moldovei, Ioan Sturdza.

Timp de peste 300 de ani, Sulina a fost un loc de refugiu al temutilor pirati greci sau maltezi, care jefuiau corabiile venite din Occident.

comoara ascunsa pe malul marii 2

Unul dintre acesti pirati, Ghiorghios Kontoguris, este inmormantat aici. Pe piatra lui funerara a fost trecut celebrul semn al piratilor – craniul cu doua oase incrucisate.

Viata, ca si moartea lui, este invaluita in mister si legende. Localnicii spun ca piratul jefuise sute de corabii, prin urmare era foarte bogat, insa a murit singur si sarac lipit.

Astfel s-a nascut zvonul privind un loc secret in care grecul isi ingropase pretioasa comoara, undeva pe malul marii si unii aventurieri inca mai cauta acel loc.

Citeste tot articolul aici pe stirileprotv.ro

Citeste mai multe despre: sulina, romania pitoreasca, stirileprotv.ro, 4inmasina.ro,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate