Manastirea Peri din Maramures: Cea mai inalta biserica de lemn din lume: FOTO

StirilePROTV | acum 5 ani 8 luni
Manastirea peri maramures 1

Te-ai saturat de Valea Prahovei si de aglomeratia de pe DN1? Maramuresul este o alternativa buna:

Statiunea montana Borsa este situata la o altitudine de 850 de metri, fiind perfecta pentru schiat iarna si pentru drumetii vara, in special in Rezervatia Rodnei.

Regiunea este cunoscuta si pentru cele 200 de monumente de arhitectura traditionale, perfect pastrate pana in prezent – case, porti frumos decorate, celebre in intreaga lume, biserici din lemn cu turnuri inalte.

Acestea sunt pictate cu fresce frumoase in interior, iar 8 din lacasele de cult sunt incluse pe lista UNESCO.

VEZI GALERIA FOTO AICI:

Una din cele mai cunoscute biserici este cea a manastirii Peri, construita in 1391, langa satul Sapanta, intr-un parc dendrologic.

Este construita din lemn de stejar, pe un soclu de piatra. Turla are 78 de metri inaltime, edificiul fiind cea ai inalta biserica de lemn din lume.

Manastirea peri maramures 2

Langa Borsa exista mai multe rezervatii naturale. Un alt mod de a petrece cat mai placut concediul in aceasta pitoreasca regiune a tarii este o calatorie cu mocanita, care este de fapt o calatorie in timp.

Mocanita este un tren forestier cu aburi, transformat acum in tren turistic. Face legatura intre Viseul de Sus si Izvorul Comanului, strabatand un traseu de 56 de km.

Locomotivele au fost fabricate in anii '50. Vagoanele in care calatoresc acum turistii pot fi vagoane platforma sau vagoane inchise.

Pretul unei calatorii este de 45 ron pentru adulti si 37 ron pentru studenti. Trenurile pleaca din gara Viseul de Sus la ora 9 dimineata si se intorc aici la 14-30. Turistii au posibilitatea sa manance preparate la gratar, in timpul popasului din gara Paltin.

Citeste despre Misteriosul drum unde masinile urca singure la deal, aici, pe stirileprotv.ro

Citeste mai multe despre: 4inmasina.ro, stirileprotv, romania, calatoreste, travel,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate