Topul oraselor din intreaga lume cu cea mai scazuta calitate a vietii

DeBarbati | acum 2 ani 4 zile
Topul oraselor din intreaga lume cu cea mai scazuta calitate a vietii

Anual, Mercer, una dintre cele mai mari companii de consultanta din lume, intocmeste un raport intitular Quality of Living Index, in care evidentiaza orasele cu cel mai ridicat si cel mai scazut nivel de trai.

Specialistii alcatuiesc topul luand in calcul un numar destul de mare de variabile, intre care stabilitatea politica, rata criminalitatii, lupta anticoruptie, stabilitatea economica, nivelul de cenzura, infrastructura in privinta spitalelor, a clinicilor, dar si a altor constructii ce privesc igiena, precum canalizarea si statiile de epurare. De asemenea, se tine cont de nivelul de educatie, de spatiul de care beneficiaza fiecare cetatean si de nivelul de poluare.

In urma analizarii tuturor acestor factori, cei de la Mercer au evidentiat orasele cu cel mai scazut nivel de trai.

27. Tashkent, Uzbekistan - capitala tarii din Asia Centrala, Tashkent nu s-a schimbar radical ca nivel economic, cultural ori arhitectural din 1991 incoace, dar nivelul de poluare a crescut radical si a devenit o problema.

26. Lome, Togo - cel mai mare oras din Togo se lupta cu o rata extrem de mare a somajului. De asemenea, infrastructura se deterioreaza continuu si constant.

25. Bishkek, Kyrgysztan - saracia este la un nivel foarte mare in ceea ce ar trebui sa fie centrul economic al tarii.

24. Abidjan, Costa de Fildes - capitala economica a Coastei de Fildes este nerecomandata turistilor. Nivelul violentelor a atins cote alarmante, potrivit monitorizarilor. De asemenea, grupari teroriste precum Boko Haram ar avea centre de comanda in regiune.

23. Addis Abeba, Etiopia - capitala Etiopiei traverseaza un boom in privinta investitiilor in constructii. Totusi, oamenii traiesc intr-o saracie extrema si nu isi permit sa isi cumpere locuinte in noile zone rezidentiale.

22. Harare, Zimbabwe - de asemenea capitala a tarii, Harare se afla sub controlul dictatorului Robert Mugabe. Orasul, precum intreaga tara, se confrunta cu o criza a elimentelor si un o inflatie ridicata.

21. Ashgabat, Turkmenistan - controlat in totalitate de guvern, orasul Ashgabat nu sufera atunci cand vine vorba de somaj. Mare parte a populatiei este angajata la stat. Totusi, orasul se afla intr-o zona desertica si lipsa apei este o mare problema, mai ales ca temperaturile ating si 47 de grade.

20. Lagos, Nigeria - cel mai mare oras al Nigeriei se confrunta cu probleme de mediu. De asemenea, gruparile teroriste sunt o mare amenintare, rapirile si actele de violenta fiind dese.

19. Abuja, Nigeria - la fel ca Lagos, Abuja sufera din cauza unei mari rate a criminalitatii, fie ca este vorba despre Boko Haram ori despre grupari al caror obiect de activitate este traficul de arme, droguri ori carne vie.

18. Dhaka, Bangladesh - unul dintre cele mai populate orase din lume, Dhaka este extrem de aglomerat. Iar aglomerarea si saracia nu se inteleg, astfel ca rata criminalitatii este una foarte ridicata.

17. Dushanbe, Tajikistan - saracia este doar una dintre probleme. Cealalta este reprezentata de lipsa energiei si a infrastructurii.

16. Antananarivo, Madagascar - orasul, la fel ca intreaga tara, depinde de agricultura. Astfel, vremea este cea care dicteaza bunastarea oamenilor. Pe langa acest lucru, instabilitatea politica mentine tara intr-o situatie incerta.

15. Ouagadougou, Burkina Faso - orasul este sub continua alerta terorista. Ultimul atentat terorist de amplare a avut loc in 2016, atunci cand 29 de oameni au fost ucisi intr-un hotel. Atentatul a fost revendicat de Al Qaeda.

14. Tripoli, Libia - prins intr-un razboi, orasul a fost distrus de bombe, pentru ca mai apoi sa fie invadat de refugiati, al caror obiectiv nu este ramanerea acolo, insa traversarea Mediteranei catre Europa.

13. Niamey, Niger - coruptia si saracia sunt marile probleme.

12. Bamako, Mali - orasul cunoaste un boom etnografic, dar saracia este extrema, la fel si mortalitatea infantila.

11. Nouakchott, Mauritania - in anii 40 un oras micut, Nouakchott a devenit in jumatate de secol cel mai mare oras al Saharei. Pozitionarea sa face insa ca lipsa apei sa fie o mare problema. Saracia a dus la construirea unor zone asemenatoare favelelor.

10. Conakry, Guinea - oras port, acesta este populat de diverse etnii africane. Rata criminalitatii este foarte ridicata, iar adesea sunt consemnate proteste violente impotriva autoritatilor.

9. Kinshasa, RD Congo - foametea este marea problema in RD Congo.

8. Brazzaville, Congo - coruptia ridicata a generat proteste violente in ultimii ani, majoritatea inabusite in sange de fortele de politie.

7. Damasc, Siria - orasul cunoaste de ani buni violente intre diverse parti. Este teatru de razboi intre militiile guvernamentale, gruparile rebele, dar si ISIS.

6. N'Djamena, Ciad - Ciadul este una dintre cele mai sarace tari din lume. In plus, N'Djamena este unul dintre centrele de comanda ale Boko Haram. Atentatele sinucigase sunt si ele frecvente.

5. Khartoum, Sudan - al doilea cel mai mare oras al Sudanului este o zona cheie pentru recrutarea jihadistilor, spun cercetatorii.

4. Port Au Prince, Haiti - Haiti este una dintre tarile cu cea mai mare criminalitate nu din regiune, ci din lume. Jafurile, talhariile si violurile sunt, din nefericire, la ordinea zilei.

3. Sana'a, Yemen - cel mai mare oras din Yemen a fost devastat de tirurile de artilerie trase din Arabia Saudita. Yemen este campul de lupta al unui razboi hibrid intre Iran si Arabia Saudita.

2. Bangui, Republica Central Africana - cel mai mare si mai populat oras al tarii este incredibil de sarac. Oamenii se bazeaza pe ajutoare externe pentru a supravietuii. In plus, diferentele etnice provoaca confruntari dure.

1. Baghdad, Irak - distrus de bombardamente care au durat ani, Baghdad sufera la capitolul infrastructura si siguranta. Atacurile ISIS reprezinta un pericol continuu.

Citeste mai multe despre: cele mai periculoase orase, Baghdad, Bangui, Sana'a, Port Au Prince, Khartoum, Abuja, Abidjan, Damasc, Kinshasa, Brazzaville, Tripoli, Dhaka, Dushanbe, Lagos, Ashgabat,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate