Un loc misterios langa Bucuresti: De ce "Balta Vrajitoarelor" atrage mii de turisti in fiecare an:

StirilePROTV | acum 5 ani 8 luni
balta vrajitoarelor

 “Balta Vrajitoarelor”, ascunsa in mijlocul padurii Boldu-Creteasca, are un diametru de numai 5 metri si aparent nu are nimic special.

 In apropiere de Bucuresti, se afla o balta inconjurata de legende, de care unii localnici se tem si acum. Se spune ca langa acest petic de apa au loc fenomene inexplicabile.

Balta este insa foarte cunoscuta, in special datorita vrajitoarelor tiganci care se aduna aici, in fiecare an, de Sfantul Gheorghe, de Sanziene si de Sfantul Andrei, nopti in care, potrivit superstitiilor, se deschid portile spre alte taramuri. Se spune ca aici orice vraja sau blestem se implineste cu siguranta, scrie Descopera.ro.
 

Chiar si pentru cei care nu cred in aceste legende, locul poate parea sinistru. Animalele refuza sa bea apa de aici, oricat ar fi de insetate. In plus, in apropiere de acest ochi de apa au fost observate, in decursul timpului, fenomene ciudate, cum sunt fulgerele globulare sau furtuni iscate din senin, spun localnicii.

Si mai este ceva ciudat cu aceasta balta: ea nu se schimba niciodata, nu seaca, nici nu se extinde, indiferent daca ploua mult sau este seceta.


Desi balta are o adancime de numai 1 metru si jumtate, unii locuitori cred in legenda conform careia nu ar avea fund si orice obiect aruncat acolo dispare fara urma.


La fel s-a intamplat, se pare, cu tonele de moloz aruncate aici de autoritatile comuniste, dupa cutremurul din 1977, in incercarea de a scapa de ramasitele cladirilor distruse.

Citeste tot articolul, aici, pe stirileprotv.ro

Citeste mai multe despre: romania pitoreasca, stirileprotv, 4inmasina.ro,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate