Sezonul 1: Excel-ul mi-a salvat ziua, iar motorul timpul liber

Andrei Vasile | acum 2 luni 18 zile
George pe motor

La prima vedere când vrei să faci profilul unui tânăr specialist în finanțe, care a lucrat într-una dintre cele mai importante companii de consultanță pe un rol de auditor, ești tentat să spui: se îmbracă mereu la costum, este pasionat de cifre și în timpul liber se preocupă să afle cele mai recente știri despre taxe, fiscalitate și alte arii din acest domeniu.

George are 27 ani și a acumulat deja patru ani de experiență în domeniul financiar. A absolvit în anul 2014 Facultatea de Relații Economice Internaționale și a urmat cursurile unui master de risc financiar. Și-a ales acel master deoarece ”era singura opțiune care îi oferea o direcție concretă de viitor”. Pasionat de cifre și de riscurile care pot apărea în cazul investițiilor a trecut prin cei doi ani cu interes și multă curiozitate.

 

Auditor

 

În timpul primului an de master a început un internship în zona de audit financiar, specializarea lui fiind în industria financiară. În următorii doi ani a trecut de la nivelul de associate la cel de senior associate, având ocazia să lucreze cu o serie de clienți importanți din sectorul bancar.

Cu fiecare pas pe care l-a făcut, George a început să fie tot mai pasionat de rolul pe care și l-a ales, astfel încât la mijlocul anului 2017 a făcut trecerea spre un rol mult mai complex în zona de controlling financiar în cadrul unei societăți financiare.

Cum a început să se dezvolte pasiunea pentru motoare în acest caz?

Experiența acumulată l-a ajutat să devină tot mai rapid cu funcțiile din excel, ia rapiditatea s-a reflectat și în pasiunea lui: acea de a avea un motor și de a fi un șofer cât mai bun. Cum rolul de auditor presupune atenție și multe ore suplimentare, George și-a alocat puținul timp liber pentru a căuta cel mai potrivit model pentru el și pentru a se plimba cât mai mult.

Cum a început viața lui de motociclist?

Și-a cumpărat primul motor în 2013, o motocicletă super sportivă de 100 cai putere și 220kg, un model care nu era neapărat cea mai bună opțiune pentru un începător. Deși îl împărțea cu fratele lui mai mare, a continuat să conducă și să învețe cum să controleze motorul cât mai bine.

Cu gândul de a își cumpăra un model mai nou, mai performant și mai potrivit așteptărilor lui, a început, odată cu al doilea lui an ca angajat, să pună bani deoparte, uneori și 90% din salariul lunar. În mai puțin de doi ani avea banii, se gândise la model și a ales ce era mai potrivit pentru el. După ce l-a achiziționat a continuat să investească într-o cască performantă, în articolele vestimentare necesare și a culminat prin identificarea și cumpărarea unei camere de acțiune.

Curioși fiind, l-am luat la întrebări pe George despre primele lui drumuri în București, dar și despre cele în afara orașului: cum le-a resimțit, cum a fost când alături de el pe motor a mai urcat și altcineva sau cum a reușit să dezvolte pasiunea lui pentru condus cu munca de zi cu zi.

Filmările și discuțiile cu el le vom dezvolta din episodul 2 al acestui sezon în care vom vedea imagini din plimbările lui prin oraș!

 

Citeste mai multe despre: motociclist, pasionat, motor,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate