Articolul precedent:
Articolul urmator:
 

(P) Cum joc la pariuri online pe eFortuna?

PariuriX / | acum 1 an 4 luni
Cum joc la pariuri online pe eFortuna?

Am reusit sa conving un amic din cale-afara de conservator sa parieze online, desi de fiecare data cand ii ridicam aceasta problema gasea diverse motive pentru a refuza sugestia. Principalul lui argument era ca nu prea le are cu calculatorul.

„Eu si computerul, baba si mitraliera”, tot repeta cand il intrebam de ce nu pariaza online. Nu-i bai, replicam, am vazut si fotografii cu babe care trageau cu mitraliera. Cum ii placea sa joace la Fortuna, pentru ca trecerea sa nu fie „abrupta”, i-am recomandat pariuri online Fortuna.

Daca joci online, nu ratezi niciun meci

Momentul psihologic s-a petrecut intr-o zi cand respectivul „identificase” o surpriza, dar nu avusese timp sa se duca la agentie, ca sa joace biletul. A iesit cum credea el si s-a plans doua zile ca „a pierdut” 700 de lei, cat ar fi luat daca paria 100.

„Pai acum vezi ce iti tot spuneam eu? Daca aveai cont online, apucai sa pui pe meci”, am intors si eu cutitul in rana. A trecut peste incapatanarea de catar: „Bine, cum joc la pariuri online?”.

Pe langa avantajul de a putea paria live, jucatorii care mizeaza pe internet au si posibilitatea de a inchide pariurile inainte de termen, lucru care se poate dovedi critic pentru banca pariorilor. in plus, jucand online, pariorii nu platesc nici o taxa atunci cand plaseaza biletul si nici atunci cand acesta este castigator. Asta se intampla pentru ca la pariuri online se impoziteaza numai retragerile, iar cei care scot sub 66.750 RON dintr-o data, nu vor plati mai mult de 1% impozit pe suma aferenta.

Alimentezi contul si cu bani lichizi

I-am promis ca o sa-l ajut sa isi deschida cont si ca o sa-l invat sa puna pariuri. Mi-a spus din start ca el nici macar la magazin nu plateste cu cardul si ca nu are de gand sa isi dea datele de pe card ca sa depuna bani. Nici o problema! in agentiile stradale, Fortuna are deschise puncte Cashpoint, unde te duci cu bani lichizi si cu actul de identitate, spui username-ul, iar cel/cea de la casieria alimenteaza contul online.

Pentru cei care sunt familiarizati cu metodele „moderne” de plata, pentru depozit exista variantele card bancar si paysafecard. Daca alegi prima varianta, poti retrage bani tot pe card. Daca optezi pentru a doua varianta, poti efectua retrageri prin transfer bancar.

Verificarea identitatii se face usor

L-am avertizat pe amicul meu ca va fi nevoie sa verifice contul, adica sa trimita o copie dupa actul de identitate si dupa un document care sa ii confirme adresa, in termen de 30 de zile de la deschiderea contului. Bineinteles ca a fost reticent in prima instanta, dar i-am explicat ca e ceva absolut normal si ca e o masura impusa de legislatie, nu una „abuziva” a operatorului. si mai presus de toate, operatorii respectabili de pariuri online dispun de platforme cel putin la fel de securizate precum bancile, astfel incat nu trebuie sa-ti faci probleme vizavi de siguranta si confidentialitatea datelor tale.

I-am aratat cum sa intre in meniul „Asistenta”, sectiunea „Verificarea contului” si sa incarce documentele cerute in format .jpg sau .png. Imaginile trebuie sa fie clare.

Tipuri de bilete pe eFortuna

Cum joc la pariuri online pe eFortuna?

Dupa ce am trecut peste aceste etape administrative, am ajuns, in sfarsit, la partea de divertisment: pariurile. Pe platforma eFortuna poti sa joci bilete single, multiplu, in sistem, cu baze, dar si pariuri rapide.

Nu a trebuit sa ii explic ce inseamna fiecare pariu, cu exceptia celui rapid, pentru care poti sa setezi dinainte o miza, ca sa salvezi niste secunde atunci cand joci live.

Ca sa fiu sigur ca se descurca, i-am aratat cum sa procedeze. in dreapta sus, ai un dreptunghi galben. Acela este biletul. Chiar scrie pe el. in afara de pariu rapid, mai sunt doua optiuni: standard si cu baze.

Calculatorul calculeaza toate variantele

Daca este activata optiunea „standard”, poti sa joci bilet single, adica sa dai click pe cota din dreptul unei singure selectii si sa introduci miza, iar apoi sa plasezi pariul. De asemenea, poti juca bilet multiplu, adica sa dai click pe cotele mai multor selectii, cota finala fiind produsul acestora.

La pariurile in sistem. De exemplu, daca ai bifat patru selectii pe bilet sunt afisate Sistem 4 – 1 pariu (adica trebuie sa iasa 4 meciuri din 4, echivalentul unui pariu multiplu), Sistem 3 – 4 pariuri (trebuie sa iasa minim 3 meciuri), Sistem 2 – 6 pariuri (trebuie sa iasa minim 2 meciuri). Cota finala depinde de selectiile care ies, iar miza totala este miza introdusa inmultita cu numarul de pariuri de la fiecare sistem.

Te simti... Lucky?

Tot la „standard” sunt incluse si pariurile in sistem Yankee, care pentru exemplul nostru cu 4 selectii includ sistemele 2/4, 3/4 si 4/4 (11 pariuri), plus pariurile in sistem Lucky 15, care includ sistemele 1/4, 2/4, 3/4 si 4/4 (15 pariuri).

Este foarte simplu!

Ca sa joci un bilet cu baze, activezi aceasta optiune din partea superioara a biletului si adaugi selectiile. in stanga fiecarei selectii este o casuta. Daca dai click in acea casuta, selectia respectiva este adaugata in baza. De exemplu, daca alegi doua baze, mai raman cinci selectii pe care le poti juca in sistem 2/5, 3/5, 4/5 sau 5/5.

Ma asteptam ca atehnicul meu amic sa spuna ca nu a inteles ceva. Am avut parte de o surpriza mai mare ca Barcelona – Alaves 1-2 cand a concluzionat: „Este foarte simplu!”.

Decizie

Citeste mai multe despre: Fortuna, pariuri,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate