(P) Tratamentul adecvat al durerilor de spate inflamatorii poate stagna evolutia bolii

/ debarbati.ro | acum 2 ani 3 luni
(P) Tratamentul adecvat al durerilor de spate inflamatorii poate stagna evolutia bolii

Alatura-te campaniei "Nu-ti intoarce spatele!"

Potrivit statisticilor, 3% dintre romani sufera de dureri de spate de tip inflamator. Deoarece sunt asemanatoare ca simptome, majoritatea persoanelor care sufera de acest tip de afectiune o confunda cu durerea de spate mecanica. De aceea, singurii care pot stabili un diagnostic corect sunt medicii!

Intrucat afectiunea de tip inflamator se poate agrava odata cu timpul, diagnosticarea timpurie este esentiala! Desi miscarea si analgezicele pot calma (temporar) durerile, vizita la doctor ramane obligatorie pentru a primi un diagnostic corect. Persoanele care sufera de dureri de spate care dureaza de cel putin 3 luni pot completa chestionarul campaniei „Nu-ti intoarce spatele” (http://www.reumatism.ro/nuintoarcespatele/autoevaluare/) pentru a afla daca fac parte din categoria romanilor care sufera de dureri de spate de tip inflamator.

Romanii amana primirea unui diagnostic corect

Pentru ca durerile de spate ajung sa fie privite ca o componenta a vietii de zi cu zi, de cele mai multe ori, stabilirea unui diagnostic corect este amanata. Specialistii atrag atentia ca in unele cazuri, pot trece si 10 ani pana cand un posibil pacient primeste un diagnostic corect! Cu cat trece mai mult timp pana la inceperea tratamentului adecvat pentru tipul de durere de spate de care sufera, cu atat persoana in cauza este mai predispusa unor leziuni ireversibile, care pot avea un impact negativ asupra activitatilor sale zilnice.

In Romania, aproximativ 1 din 5 adulti sufera de dureri de spate cu o durata minima de cel putin 3 luni.

De aceea, Liga Romana contra Reumatismului si Societatea Romana de Reumatologie au inițiat campania ”Nu-ti intoarce spatele”, un proiect care urmareste sa ofere consiliere persoanelor care sufera de dureri de spate şi sa le sustina.

Reducerea timpului de diagnostic si cresterea ratei de prezenta la medic pentru investigatiile specifice durerii de spate de tip inflamator, sunt principalele obiective urmarite de initiatorii campaniei. Pentru a afla raspunsul la intrebarea daca ar trebui sa consultati un medic, puteti completa testul rapid de autoevaluare, aici

Este important de retinut ca desi miscarea si analgezicele pot calma (temporar) durerile, vizita la doctor ramane obligatorie deoarece numai un medic poate pune un diagnostic corect! Nu ignora durerile de spate! Nu-ti intoarce spatele!

(P) Tratamentul adecvat al durerilor de spate inflamatorii poate stagna evolutia bolii

Citeste mai multe despre: reumatism,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate