Ma intorc la tine iar si iar, Constanta albastra! :) Patru secrete de la mare:

DeBarbati | acum 3 ani 6 luni
open your city 2

Vara e pe terminate, asa ca profita de ultimele valuri de caldura si sus in masina, pe Autostrada Soarelui.

Nu doar pentru plaja si balacit te trimitem la Constanta de data asta, ci pentru o plimbare ca pentru un turist. Fii atent ce-ai ratat pana acum! Azi, stai cu ochii in patru ca iti aratam patru locuri de poveste din Constanta:

Tunelul Anghel Saligny. Challenge accepted!
O provocare pentru cei mai curajosi vizitatori ai Constantei: indrazniti sa intrati in Tunelul Saligny, proiectat dupa planurile faimosului inginer?

De Anghel Saligny nu are rost sa va mai povestim. Il stie toata lumea si numele lui vine de fiecare data cu un zambet pe buze. Cand zici Anghel Saligny zici mare, soare, plaja, distractie si balaceala. El a construit tot Portul Constanta, inclusiv acest tunel – intre 1896 si 1900, pentru trenurile de marfa. Aici se transportau diverse incarcaturi pe o linie ferata dubla, pe distanta Port Vechi – Palas. Initial se numea Tunelul Carol I. Are doar 500 de metri si inaltime de 6.15 metri. Accesul se face din partea opusa intrarii in port si cei care l-au vizitat au ramas fascinati de priveliste.

open

Photo Credits: Joie Negru

Casa Alléon

De cand nu ai mai vazut o astfel de casa? Sau, stai, ai mai vazut o astfel de casa? Adevarul e ca nu sunt prea multe in Romania de genul acesta. Are si ceva Victorian in ea, si ceva Gotic Venetian si mai are si 130 de ani vechime. O sutaaa treeeizeeeci. Oau!

A apartinut unui bancher, Jean Gerard Alléon, care stia ce-i frumos, iar acum apartine – cel putin podul – unor porumbei care si-au facut cuib acolo. Cladirea cuprinde demisol, mezanin, etaj si o mansarda partiala. Noi ne-am muta si maine acolo, cu tot cu porumbeii. Unde mai exact? Langa Colegiul Mihai Eminescu, pe strada C.A. Rosseti, nr. 7.

Pa-pa! Tinem legatura, ne ducem sa vedem cat e chiria si va asteptam pe la noi. Dam o bere la mansarda! :)

open your city 2

Photo Credits: Joie Negru
 

Casa Ion Banescu

Nope. N-ai cum sa n-o remarci. N-ai cum. Sigur ai cautat un restaurant p-aici, pe bulevardul Tomis. Si sigur ti-a sarit in ochi minunatia asta de casa. De-o eleganta care iti taie rasuflarea. Aici a trait primarul Ion Banescu, cel care s-a ocupat cel mai mult de acest oras, sa creasca, sa se dezvolte ca Fat Frumos. Repede si spectaculos :)

Nascut in judetul Neamt, in 1851, Ion Banescu a fost profesor, istoric, politician, jurist si avocat. S-a remarcat atat in invatamant, cat si in administratie publica.

A studiat la Academia Mihaileana din Iasi si a obtinut o bursa la Berlin. Urmeaza in Germania diverse cursuri: litere, drept, arheologie, istorie, geografie, de toate! In Dobrogea ajunge in 1879, cand a fost numit subrevizor scolar. In 1893, infiinteaza la Constanta prima scoala normala de invatatori si institutori. Si se apuca de gandit si construit cladiri despre care sa se vorbeasca pe internet si in 2015 :)

Recent, acum un an, cladirea a primit statutul de monument istoric. V-am zis ca e spectaculoasa? V-am zis. Acum fugiti s-o vedeti!

Casa Ion Banescu

Photo Credits: Joie Negru

Bloc din anul 1923

Ce poate fi mai rafinat decat sa stai la vila? Ei bine, sa stai la bloc, daca blocul respectiv arata ca cel din imgine. Construit in 1923, aceasta cladire impunatoare ramane si azi una dintre cele mai elegante din Constanta. Iar daca ar fi si renovat, si prin interior, ar fi o mandrie la fel de mare sa locuiesti in el cum era la inaugurarea de acum aproape 100 de ani.

Cine se muta primul acolo sa ne dea de veste! Trimitem o recomandata si facem o petrecere ca pe vremuri. Pardon, seara dansanta, monser!

open your city 2

Photo Credits: Joie Negru

 

Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity‬

Campania dureaza de pe 15 iulie pana pe 20 august. La sfarsitul acestei perioade, cele mai votate postari vor fi validate de un juriu, iar autorul lor va fi desemnat ambasador al propriului oras. Acesta va fi inceputul unei experiente unice oferite de Heineken, prin intermediul caruia castigatorii vor descoperi locuri surprinzatoare si exclusiviste, inaccesibile publicului larg.

DESCOPERA si mai multe locuri aici
 

Citeste mai multe despre: heineken, open your city, descopera,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate