Curiozitati: De ce exista scrumiere in toaletele avioanelor, daca fumatul este interzis? :) Raspunsul dat de un specialist

TheLadBible | acum 2 ani 1 luna
Curiozitati: De ce exista scrumiere in toaletele avioanelor, daca fumatul este interzis? :) Raspunsul dat de un specialist

Toata lumea stie ca fumatul este interzis in avioane inca din anii '90. Totusi, in avioanele noi, construite chiar dupa interzicerea fumatului, exista scrumiere, acestea fiind instalate in toalete.

Sigur, raspunsul cel mai des intalnit este ca scrumierele se regasesc in avioanele construite in anii '80 ori la inceputul anilor '90. Acest lucru este insa fals. Scrumiere sunt montate si in avioanele noi!

O intrebare de "Mythbusters" a primit raspunsul din partea unui specialist. Profesorul american Richard M. Karp, de la Universitatea din California, a lamurit acest lucru.

Potrivit acestuia, constructorii stiu ca exista pasageri care incalca aceasta regula si obisnuiesc sa fumeze pe ascuns in toalete.

Ceea ce nu se doreste este insa aruncarea tigarii in rezervorul avionului, existand riscul aprinderii ori a declansarii unei alarme care ar obliga pilotul sa aterizeze de urgenta.

"Rezervoarele pentru dejectii au sensori si stingatoare automate in caz de urgenta, insa riscul ca focul sa nu fie stins complet exista. De asemenea, alarma declansata ar panica echipajul si pasagerii", a explicat Richard Karp.

Citeste mai multe despre: avion, plane,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Despre cookie-uri