Cum poti sa calatoresti in continuare cu masina, dar costurile sa fie de 4 ori mai mici: Alternativa la scumpirile carburantilor:

incont.ro | acum 5 ani 2 luni
4inmasina benzina

Cosmarul a 4 milioane si jumatate de soferi romani devine realitate. Autoritatile au anuntat ca vor introduce, de anul viitor, o taxa de 7 eurocenti pentru fiecare litru de carburant vandut.

Oficialii sustin ca au nevoie de bani mai multi pentru constructia de autostrazi.

Noua la suta din cei care renunta la masina aleg o bicicleta, 11% merg cu autobuzul, 15% isi impart masina cu prietenii, iar aproape 40% isi folosesc autoturismele cand este necesar.

De la 1 ianuarie, dupa ce va fi introdusa taxa de 7 eurocenti si dupa ce accizele vor creste in functie de inflatie, masina va fi un moft pentru multi alti romani.

In acest context este firesc sa existe alternative, iar una dintre aceasta este deja incercata de 15% dintre cei care renunta la masina pentru a se deplasa in fiecare zi la munca.

Fenomenul carpooling sau autostopul in era retelelor sociale si a smartphone-urilor s-a dovedit un real succes in ultimii ani in tarile vest europene. Unele platforme online care sprijina aceasta "miscare" au strans si peste 5 milioane de utilizatori.

Pot fi convinsi si romanii sa-si puna online la dispozitie masinile celor care au nevoie? Site-ul si aplicatia 4inmasina le propun romanilor o forma organizata de car-sharing in care soferi si pasageri pot oferi, respectiv gasi locuri in masina catre destinatii comune.

In Bucuresti existau, in 2012, 471 de masini la mia de locuitori, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Concurentei, ceea ce inseamna ca aproape jumatate din populatia Capitalei detine un autovehicul.

Daca de exemplu, o masina e partajata de 4 soferi, deja sunt cu 3 masini mai putin in traficul din Capitala. Inmultim situatia cu 1000 si rezulta nu doar o "usurare" a traficului pe bulevardele aglomerate, ci si un castig de ambele parti: costurile sunt impartite, conditiile de transport imbunatatite, poluare redusa substantial.
 

Citeste mai multe despre: 4inmasina, alternativa, costuri,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate