Vrei sa ajungi la mare sau la munte? Uite cum poti s-o faci cel mai ieftin: Citeste totul aici:

DeBarbati | acum 5 ani 8 luni
1 mai mare

Daca te intrebi care este cel mai ieftin mod de a pleca la mare sau la munte , atunci trebuie sa citesti asta:

Acum ca vremea s-a anuntat deja frumoasa pentru urmatoarea perioada,  gandurile de a merge la mare incep sa prinda contur.

Vrei sa ajungi oriunde in tara ieftin? Noi iti dam o idee, iar tu nu trebuie decat sa fii atent cateva minute.

Francezii ii spun "covoiturage", englezii "carpooling" sau "ride-sharing", romanii cunosc deja fenomenul sub forma de "imparte masina".

CITESTE SI: De ce 1 din 2 americani alege sa faca asta? Fenomenul despre care toata lumea vorbeste acum:

Ce inseamna defapt "carpooling"? In loc sa pleci singur cu masina spre mare, pui la bataie locurile libere si pentru alti doritori care merg in aceeasi directie cu tine. Costurile se impart si totul devine mai placut.

Fenomenul functioneaza si invers, adica daca TU esti in cautare de o masina spre o directie anume, poti sa gasesti pe cineva care ofera un loc, si din nou, costurile se impart, deci este mult mai bine :).

In Franta, de exemplu, in fiecare an mai bine de 3 milioane de oameni folosesc unul dintre cele mai populare site-uri de "covoiturage" din Europa. Un exemplu foarte bun este ruta Paris-Lyon. Tariful perceput cu masina unui sofer pusa la dispozitie pe unul dintre cele 200 de site-uri este de 20 de euro, de patru ori mai mic fata de pretul unei calatorii cu trenul (86 de euro cu TGV-ul), conform unui studiu citat de Le Figaro.

In Romania un astfel de site este acesta, 4inmasina.ro, iar logarea presupune inscrierea si cu contul de Facebook, deci transparenta este mult mai mare.

Ideea nu este neaparat noua. In anii '70, in plina criza a petrolului, americanii foloseau acest mod de a se deplasa intre orase pentru a face economii.

Va suna cunoscut? Uite ca "moda" se intoarce!

 

 

 

 

 

Citeste mai multe despre: 4inmasina.ro, imparte masina, carpool,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate