O cladire din Romania, pe lista celor mai uimitoare cladiri din lume mai putin cunoscute:

Mediafax | acum 4 ani 9 luni
Chand Baori, India
  • Casa Poporului
  • Chand Baori, India
  • Stari Most,Bosnia and Herzegovina
  • Taj of the Deccan, India

Casa Poporului apare pe o listă a celor mai uimitoare clădiri din lume care sunt mai puţin cunoscute, realizată de un renumit site de arhitectură,

alături de construcţii precum Chand Baori din India, Choquequirao din Peru şi Stari Most din Bosnia şi Herţegovina, informează huffingtonpost.com.

Stari Most,Bosnia and Herzegovina

"Palatul Parlamentului din Bucureşti este o clădire uimitoare. Construită de fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, Casa Poporului ocupă locul al doilea în topul celor mai mari clădiri din lume, după clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii. Are în jur de 3.000 de camere, dar mare parte a clădirii este nefolosită sau neterminată. (...). Construită în stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmură, ar putea fi, totodată, cea mai grea clădire din lume" , se arată pe huffingtonpost.com.

Casa Poporului

De asemenea, lista întocmită de site-ul de arhitectură archdaily.com cuprinde construcţii precum Chand Baori (India), Templul Airavatesvara (India), Fortăreaţa Kumbhalgarh (India), Taj of the Deccan (India), Stari Most (Bosnia şi Herţegovina) şi Choquequirao (Peru).

Taj of the Deccan, India

În 1980, Anca Petrescu a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului. Acesta a murit, pe 30 octombrie, la vârsta de 64 de ani.

Citeste mai multe despre: Casa Poporului,

CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
Politica de Cookie | Politica Confidentialitate