TOP 10 Cele mai valoroase biblioteci din lume

Time.com / http://www.tecca.com | acum 5 ani 8 luni
Biblioteci Valoroase din lume - 6

Cartile reprezinta o valoare de neimaginat. Uite aici un top al celor mai valoroase biblioteci din lume.

10. Biblioteca Melk Benedictine Abbey

Bazele acestei biblioteci au fost puse in jurul anului 1089, dar de abia in anul 1700 imparatul Austriei a decis ca toate manuscrisele vechi care se regasesc acum in colectie sa fie asezate in mod organizat intr-o cladire special gandita pentru acest lucru.

Biblioteci Valoroase din lume - 7

9. George Peabody Library

Parte a Universitatii John Hopkins University din Baltimore, Maryland, SUA, aceasta biblioteca are un design remarcabil.

Constructia a fost terminata in 1878 si adaposteste in prezent peste 300,000 de volume.

Biblioteci Valoroase din lume - 11

8. Strahov Monastery Library

Biblioteca Strahov face parte din manastirea cu acelasi nume si a fost construita la inceputul secolului 15 in Cehia. Aici se regasesc volume unice in lume legate de inceputurile crestinismului.

Biblioteci Valoroase din lume - 10

7. U.S. Library of Congress

Biblioteca Congresului American este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase cladiri din lume. In total, aici se gasesc 151,785,778 de lucrari care pot fi studiate.

Biblioteci Valoroase din lume - 9

6. Abbey Library of Saint Gall

Elvetia se mandreste cu una dintre cele mai valoroase biblioteci din lume. Aproximativ 2,100 de volume, in mare parte scrise intre secolele 8 si 15, se pot studia in camere special amenajate.

Biblioteci Valoroase din lume - 8

5. Rococo Library - Palatul Mafra , Portugalia

Construita pe 88 de metri liniari, aceasta biblioteca adaposteste in Palatul Mafra din Portugalia o colectie impresionanta de volume scrise intre secolele 14 si 19. De asemenea si rafturile in care sunt expuse cartile reprezinta o atractie, fiind sculptate manual.

Biblioteci Valoroase din lume - 1

4. Yale University's Beinecke Rare Book and Manuscript Library

Probabil una dintre cele mai valorase biblioteci din lume se regaseste la Universitatea Yale. Deschisa in 1963, biblioteca a reusit sa colectioneze cateva milioane de carti rare, in mare parte referitoare la teologie, stiinte naturale si literatura.

Biblioteci Valoroase din lume - 2

3. Suzzallo Library

Cu o colectie de peste 1,6 milioane de carti, Biblioteca Suzzallo din Washington se claseaza in topul celor mai valorase biblioteci din lume. Cel mai "nou " volum din colectie a fost publicat in anul 1801.

Biblioteci Valoroase din lume - 5

2. José Vasconcelos Library

José Vasconcelos Library este cea mai mare biblioteca din Mexic si cea mai mare de pe continentul american. Biblioteca este construita in stil modernist cu spatii mari, foarte multa sticla si a fost deschisa in anul 2004.  José Vasconcelos Library mai este cunoscuta si ca "Megabiblioteca".

Biblioteci Valoroase din lume - 4

1. Biblioteca Statului Vatican

Foarte multi cunosc probabil importanta acestei biblioteci odata cu lansarea filmului Codul lui daVinci. Aici se gasesc manuscrise care sunt tinute departe de ochii publicului si care sunt considerate secrete.

Biblioteci Valoroase din lume - 3

 

Citeste mai multe despre: biblioteci, manuscrise, carti, secret, grandios, cladiri, arhitectura, Universitati, constructie,

COMENTARII
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.debarbati.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
Despre cookie-uri